Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Юбилей на втора столетничка отбелязаха в община Минерални бани


PReporters


Юбилей на втора столетничка отбелязаха в община Минерални бани

Юбилей на втора столетничка в рамките на 15 дни отбелязаха в община Минерални бани. В общината винаги е имало много хора, които са достигали до пределна възраст и това най-вероятно се дължи на чистия въздух и минералната вода. Юбилярката се казва Фатмегюл Мехмед Кафеджи и живее в село Боян Ботево.

Специално за да изкажат уважението си към нея в дома й дойдоха Председателят на Общинския съвет в Минерални бани Мехмед Лятиф, секретарят на общината Мюмюн Ибрам, Иван Райков и кмета на село Боян Ботево – Мехмедали Бекир. Освен поздравления рожденичката получи цветя, торта и различни сладкиши, а лично кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер й изпрати сумата от 200 лева. Община Минерални бани подари на юбилярката 300 лева.

Баба Фатмегюл е родена в село Боян Ботево и прекарва целия си живот тук. На младини е работила изключително кърска работа – на полето, най-вече производство на тютюн и други земеделски култури. Тя се слави и като ненадминат майстор в отглеждането на пуйки. Хората в Боян Ботево още си спомнят, че в определени периоди тя е отглеждала около 200 пуйки. Днес тя е надживяла своите двама сина и дъщеря, като се радва на 7 внуци и 12 правнуци, а има и двама праправнуци.

Обратно към всички новини от агенциите