Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Стефан Янев е готов да оглави технократско правителство


PR Sales


Стефан Янев е готов да оглави технократско правителство

„160 плюс мнозинство е възможно, за да се състави правителство. Трябва обаче да има ясно разписани правила. Ние сме за коалиционен кабинет.“ Това коментира председателят на „Български възход“ Стефан Янев. По думите му не може да се очаква технократско правителство, защото трябва ясно да се знае кой поема отговорност. Той заяви, че ако третият мандат дойде при неговата партия, е готов да влезе в ролята на премиер, но само ако има ясно разписани правила, приоритети и хоризонти. 

„Ние сме заявили план. Ако участваме като партия мандатоносител, ще започнем с разговори с всички партии. Ние сме „за“ диалог с всички и се надяваме да намерим пресечени точни. Никого не изключваме“, добави още Янев. Според него вече е важно да има редовно правителство, за да се очертаят новите перспективи за България. Важно е да се търси съгласие по общи приоритети. Той коментира, че темата за корупцията е важна, но по нея повече се говори, отколкото се върши и трябват работещите институции. 

„Темата за оръжията за Украйна не бива да е повод за липса на мнозинство, защото вече има и решения по нея. Даваме оръжия според възможностите си, решението е на този парламент. Докато този парламент работи, това решение ще бъде поддържано и ще си върви. Въпросът е специфичен, защото даването е свързано с това какво може да си позволи България да дава. В крайна сметка войната е на километри от нашата граница. Имаме обща граница и с двете воюващи държави. Това означава, че като прифронтова държава ние трябва да бъдем много отговорни към българската армия, към нейните възможности и да не си позволяваме намаляване на нейния капацитет и боеспособност. Така че това е важният въпрос“, каза Янев.

Обратно към всички новини от агенциите