Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Поредният пенсионерски клуб бе открит в община Тунджа


PReporters


Поредният пенсионерски клуб бе открит в община Тунджа

Нов пенсионерски клуб „Старо злато“ беше официално открит в с. Драма. Това е 41-ят пенсионерски клуб в община „Тунджа“ от общо 44 села. Поводът за откриването отново се превърна в истинско събитие, събрало самодейни състави от съседни села, за да празнуват заедно. 

Кметският наместник Цвятко Цветков припомни колко хубави неща са се случили през тази година в с. Драма – новият път, земляческата среща, а сега и нов пенсионерски клуб и благодари на ръководството на общината и на кмета Георги Георгиев за подкрепата. Тунджанският кмет поздрави инициативните хора от селото, които са дали нова перспектива на Драма и сподели, че това село дава надежда и за останалите тунджански населени места, че заедно като общност могат да се справят рано или късно с всеки проблем. „Радвам се, че чрез този клуб можем да създадем онези условия, които са жест на отплата към всичко, което възрастните хора са дали през своя живот, за да я има нашата община, нашата общност“, каза кметът Георги Георгиев и допълни, че общината ще продължи да създава условия възрастните хора да се чувстват по-добре и да общуват в пенсионерските клубове. Символично кметският наместник Цвятко Цветков връчи ключовете за клуба на новия председател на пенсионерския клуб „Старо злато“ Митка Жечева. 

Празничният концерт започна с излъчването на филма „Надежда за Драма“, който разказва за земляческата среща на 6 август, събрала стотици от цялата страна и от чужбина, които милеят за своите корени. Музикален поздрав за новите членове на пенсионерския клуб бяха изпълненията на тунджански самодейци. На сцената се изявиха Танцов състав „Детелини“ от с. Стара река, Дует Димка Демирева и Митка Стефанова от с. Маломир, Певческата група на с. Тенево, Танцовият състав към Обединено училище „Васил Левски“ с. Тенево, Певческа група с. Маломир, певческа група с. Дряново, Певческа група към пенсионерски клуб „Надежда“ с. Кукорево, Тонка Атанасова от с. Тенево, Стойка Нейчева от с. Стара река и Певческата група към Пенсионерски клуб „Сребърни коси“ с. Стара река. Гости на празника бяха и зам.-кметът на община „Тунджа“ Димитър Димитров и Владимир Стоев – директор на дирекция в общината.

Обратно към всички новини от агенциите