Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Eurosport ще излъчва на живо Световното по лека атлетика в Будапеща през 2023


All Channels Communication Group


Eurosport ще излъчва на живо Световното по лека атлетика в Будапеща през 2023

Милиони фенове на леката атлетика ще получат възможността да видят любимите си спортисти в действие една година преди Олимпийските игри в Париж. Warner Bros. Discovery придоби правата за една от най-очакваните надпревари в този спорт – Световното първенство, което през 2023 г. ще се проведе в Будапеща.

Warner Bros. Discovery постигна споразумение със собствеиците на глобалните права за излъчване на турнирите на Световната федерация по лека атлетика – Eurovision Sport и ESPN, за излъчване на осемдневния турнир в ефира на Eurosport 1 и Eurosport 2, както и по Eurosport App и discovery +**. Правата ще бъдат неекзклузивни и ще бъдат валидни за 45 страни в Европа*.

Warner Bros. Discovery ще продължи да разказва на феновете най-интригуващите истории от света на леката атлетика, а световният рекордьор по овчарски скок Армандас Дуплантис, олимпийският шампион на 400 м. бягане с препятствия Карстен Вархолм и ямайските звезди в спринта на Шерика Джаксън, Шели-Ан Фрейзър-Прайс и Илейн Томпсън-Хера са само част от звездите, които ще видим на пистата в Будапеща.

Световното първенство по лека атлетика ще се проведе в Националния лекоатлетически център в Будапеща от 19 до 27 август 2023 г. Това е първият случай, в който състезанието ще се състои на територията на Централна Европа. Eurovision Sport и ESPN са притежатели и дистрибутори на медийните права на турнира за териториите на Европа и Африка за 2023 г.

През октомври Eurosport Франция започна телевизионният път към Олимпийските игри в Париж с поредицата „Mon Olimpique Paris”, която ще се излъчва веднъж месечно до началото на Игрите през юли 2024 г. В нея ще бъдат разказани историите на най-именитите френски лекоатлети, подготвящи се да щурмиват олимпийския връх на родна земя.

„Много сме горди от факта, че сме доверен партньор на световните федерации в толкова много спортове. Чрез каналите и платформите на Warner Bros. Discovery притежаваме несравнима способност да достигаме до многобройна международна аудитория, предлагайки на феновете множество начини да се доближат до любимия си спорт.“, сподели Троян Пайло, вицепрезидент на отдел „Спортни права и синдикати“ в Warner Bros. Discovery. „Амбицията ни е целогодишно да разказваме историите на най-великите лекоатлети, включително тяхното пътуване към Световното първенство и Олимпийските игри. Много сме щастливи, че ще използваме експертизата си в това отношение, за да привлечем още по-голям интерес към Световното първенство по лека атлетика, помагайки този прекрасен спорт да достигне до възможно най-голям брой фенове в месеците преди Олимпийските игри в Париж през 2024.“.

От своя страна, Себастиан Коу, президент на Световната федерация по лека атлетика, заяви: „Много съм щастлив да првиетствам отново Warner Bros. Discovery сред медийните партньори на Световното първенство по лека атлетика. Eurosport има дългогодишна традиция на качествено отразяване на най-големите надпревари в нашия спорт и се радвам, че медията отново ще даде на феновете още повече възможности да се насладят на всеки момент от Световното първенство в Будапеща през 2023 г. Не се съмнявам, че това споразумение ще ни помогне да повишим глобалната популярност на леката атлетика.“.

* Споразумението изключва страните от Скандинавския регион – Дания, Норвегия, Швеция и Финландия.

** Излъчването по discovery+ ще бъде налично на териториите на Австрия, Италия, Нидерландия, Германия, Обединеното кралство и Ирландия.

Обратно към всички новини от агенциите