Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Стефан Янев: Основният ни приоритет е цената на живота


PReporters


Стефан Янев: Основният ни приоритет е цената на живота

Приключи срещата на президента Румен Радев с ПГ на „Български възход“. След разговорите лидерът на "Български възход" Стефан Янев коментира, че формацията е готова за диалог с всички партии за съставяне на правителство. По думите му въпросите от дневния ред на обществото се решават чрез смислен диалог, взаимодействие между партиите и излъчване на коалиционно мнозинство. 

"Приоритетите са инфлацията, цената на живота, предсказуемостта, образованието, здравеопазването, социалната и демографска политика. Всички партии, които желаят да имат принос към тези неща в коалиционното споразумение, са добре дошли", изтъкна Стефан Янев. Според него има потенциал за политически диалог, който да доведе до формиране на кабинет. "Имаме една единствена червена линия - българският национален интерес. В условията на война на километри от нас и на противопоставяне и разделяне на геополитическите пластове, ако ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемия и не се заемем с важното за българските граждани, значи не оценяваме добре ситуацията. Историята показва, че когато се появи думата война, дребонотемията се заравят и трябва диалог. Винаги има време да осигурим още зрелища, сега на дневен ред е хлябът", заяви Янев. 

Стефан Янев не коментира с кого е готов да се коалира и при какви условия. Според него има потенциал за съставяне на правителство с всеки един от мандатите. Ако се стигне до трети мандат и той отиде при "Български възход", от партията ще започнат разговори с втората най-малка група в парламента - "Демократична България" и след това във възходящ ред и с останалите политически сили. "Ще водим диалог с всички на базата на търсене на приоритетни конкретни решения, които да са в основата на евентуално коалиционно споразумение", каза още Янев. С тази среща президентът Румен Радев завърши консултациите с парламентарните сили в 48-ия парламент преди връчването на първия мандат за съставяне на кабинет.

Обратно към всички новини от агенциите