Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

За Nitto ATP Finals еспресо Lavazza се завръща на роден терен в Торино


Chapter 4


За Nitto ATP Finals еспресо Lavazza се завръща на роден терен в Торино

За втора година Торино се превръща в столица на международния тенис за Nitto ATP Finals. Lavazza подкрепя събитието и тази година и ще остане платинен партньор през следващите три години до 2025 г., заедно с национални и местни организации и институции.

Lavazza има специални дълбоко вкоренени връзки със света на професионалния тенис, като същевременно има активна роля в града и за града, където компанията е основана през далечната 1895 г. и където се намира централата й и днес.

 

Партньорството на Lavazza с тениса започва преди повече от десет години в храма на тениса - Уимбълдън - и сега включва всички турнири от Големия шлем, като постига изключителни резултати за този период: всяка година Lavazza достига до аудитория от над три милиона души, предлагайки на феновете на тениса невероятно вкусово изживяване, като сервира повече от 10 милиона чаши кафе през годините.

 

„Горди сме, че и тази година сме на ATP Finals и си сътрудничихме от самото начало с властите и другите заинтересовани страни, за да организираме събитието. Освен, че продължихме дейностите от миналата година, работихме, за да обогатим събитието и с директни инициативи в града, които добавят стойност към изживяването на посетителите. Торино ще се възползва от видимостта на това страхотно събитие и нашата цел е да подкрепим културата на истинското италианско еспресо кафе за феновете на тениса. Перфектното съчетание.” - каза Марко Лаваца, вицепрезидент на Lavazza Group и член на комитета за почетни награди на Nitto ATP Finals. 

 

ЕСПРЕСОЛЕНД

По време на седмицата на Nitto ATP Finals, във фензоната до Паласпорт Олимпико, Lavazza представя Еспресоленд – зона за отдих, предлагаща завладяващо изживяване, за да покаже правилата на истинското италианско еспресо кафе. Интерактивната и динамична игра използва метафората на тениса, за да обясни правилата на истинското италианско еспресо в шест стъпки. Дигитална версия на играта е достъпна и на уебсайта https://espressoland.concorsi.lavazza.it/

С Еспресоленд Lavazza цели да превърне всеки фен на тениса във фен на истинското италианско еспресо.

Еспресоленд предлага пътека за забавление и анализ, която интерактивно разкрива тайните за вкусване на перфектно еспресо с качество на кафене у дома, благодарение на системата Lavazza A Modo Mio и бариста технология.

 

И кой друг, ако не тенис шампиона и посланик на Lavazza Яник Синер би могъл да бъде „фен номер едно“ на Еспресоленд? С истории, разказани в снимки и видеоклипове, шампионът кани своите фенове да се насладят на изживяването Еспресоленд.

Тази година с Еспресоленд  във фен зоната на Nitto ATP Finals и чрез дигиталната активация, брандът цели да насърчи феновете на тениса и любителите на кафето да научат основите за наслада от истинско италианско еспресо у дома. Еспресоленд също така предлага на посетителите шанса да опитат за първи път еспресо, направено с новата Lavazza A Modo Mio Tiny Eco*, първата кафе машина Lavazza, частично направена от рециклирана пластмаса и ¡Tierra! Био-органични компостируеми капсули**, комбинация от устойчиви продукти и пример за продължаващите изследвания на Lavazza за иновации по устойчив начин.

Преди няколко години Lavazza пое по пътя на иновациите, който има за цел да използва научноизследователска и развойна дейност в нови технологии и инструменти, за да стимулира непрекъснатото подобряване и оптимизиране на всички свои продукти по отношение на устойчивост, качество, безопасност и високи постижения.

 

УСТОЙЧИВОСТТА ВЛИЗА В ИГРА

В рамките на политиката за иновации на Lavazza Group устойчивостта на околната среда играе основна роля в насочването на развитието на процеси и продукти, които намаляват въздействието върху околната среда и произвеждат дългосрочни положителни ефекти в съответствие с Целите за устойчиво развитие на ООН, и по-специално Цел 12 - Отговорно потребление и производство - и Цел 13 - Действия по климата.

 

Проучване на нивата за кръгова икономика, проведено от GSI1 в партньорство със Scuola Superiore Sant'Anna в Пиза, използвайки метода CircolUP***, потвърждава добродетелния подход, възприет от Lavazza, която е поела по пътя на развитие, основан на доброто осъзнаване на ролята на кръговата икономика в нейната организация и като лост за природосъобразно икономическо развитие. Проучването демонстрира как се разработват средносрочна стратегия и визия с участието на мрежа от текущи партньорства, които допринасят за идентифицирането на иновативни решения.

 

Партньорството с Nitto ATP Finals не е изключение и допълнително свидетелства за ангажимента на Lavazza да прилага принципите на кръговата икономика на практика. За да отбележи събитието в Торино, компанията създаде тенис корт в La Centrale Nuvola Lavazza, направен от отпадъчно кафе. Материалът, използван за корта, впоследствие ще бъде рециклиран благодарение на сътрудничеството със Spazio Meta, базиран в Милано стартъп с мисия да ограничи отпадъците чрез инициативи за творческо рециклиране.

Тенис кортът, направен от отпадъчно кафе, също ще бъде във фокуса на благотворителна инициатива, организирана от фондация Lavazza, в партньорство с Nitto ATP Finals и FIT, за набиране на средства за Save the Children, международната организация, която работи повече от век, за да спаси деца в риск и да им даде бъдеще. Като част от проекта, миналият 10 ноември на вечерното шоу, проведено в La Centrale Nuvola Lavazza, играчите във финалите на Nitto ATP подписаха част от корта; тези подписи ще бъдат продадени на търг между 14 и 30 ноември на платформата CharityStars (линк към кампанията: www.charitystars.com/lavazzaxsavethechildren). Благодарение на над двайсетгодишното партньорство на фондация Lavazza със Save The Children, приходите ще отидат за проекта на организацията „Дигитални връзки“. Компанията ще съсредоточи усилията си в подкрепа на учениците в училищата в квартал Аврора в Торино, където Lavazza Group има централа от 2018 г.

 

 

*Процент на рециклирана пластмаса по цвят: черно (61,6%); бяло (57,2%); червено, антично розово и зелено (52,8%).

**Компостируеми капсули, сертифицирани от TÜV AUSTRIA за индустриално компостиране съгласно стандарт EN 13432:2000. Вижте опаковката за инструкции за изхвърляне.

***Circol-UP е инструмент за измерване на нивото на циркулярност на компании, работещи в индустриите Дом и лична хигиена, Храна и напитки и търговия на дребно. Разработено от GS1 Италия в партньорство със Scuola Superiore Sant'Anna в Пиза, то анализира разликата по отношение на идеална ситуация на 100% прилагане на принципите на кръговата икономика и се опитва да определи ефективната кръговрат на бизнес модела на компанията, избора на доставки, продукта стратегии за разпространение и т.н. Има четири нива на ефективност във възходящ ред: начинаещи, заинтересовани, проактивни и кръгови.

 

 

Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот от над 2,3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на съответните пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. Тя е активна във всички бизнес сектори и има операции на 140 пазара, с 9 производствени предприятия в 6 държави и над 4200 сътрудници по целия свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе - до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане за по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

Обратно към всички новини от агенциите