Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българските творци в Etsy се събират за първи път на живо в София


SheHustlin


Българските творци в Etsy се събират за първи път на живо в София

Все повече дизайнери отварят своя първи магазин в платформата и искат да продават в чужбина

Българските творци с магазини в Etsy.com ще се съберат за първи път на живо в София. Датата е 3 декември, а входът е свободен.

Срещата е част от кампанията “Отвори магазин в Etsy”, която подкрепя българските автори и дизайнери да започнат собствен бизнес в най-популярния сайт за ръчно творчество в света.

Организатор е Антония Колева – Тонка, дизайнер, предприемач, и бизнес ментор.

Etsy набира скорост и у нас, конкурира се успешно с онлайн магазините
Българите избират платформата заради неограничения пазар и това, че можеш да създадеш магазина си буквално за 1 час, казва Тонка.

Според официалната статистика*, в момента в Etsy има точно 7 798 български магазина, а броят на творците, които искат да започнат бизнес там се увеличава непрекъснато.

Една от причините е пандемията, която подтикна много от тях да потърсят устойчив начин за своето развитие. Това е и единствената платформа за онлайн търговия, която отчете ръст веднага след повсеместното затваряне - данните** сочат, че през първите 6 месеца на 2020 г. продажбите в Etsy са скочили с над 70 %.

Често българските творци избират Etsy пред разработването на собствен сайт, защото могат да достигнат до потребители по цял свят без абсолютно никаква инвестиция.

Друга често изтъквана причина е, че много автори са изморени от социалните медии, липсата на устойчиви резултати и непрекъснатите промени.

Запазва се тенденцията много майки да отварят свой магазин в Etsy

Любопитна тенденция е, че в България платформата привлича все повече жени.

Въпреки сериозното мъжко присъствие, дамите у нас по-активно припознават Etsy като канал за разрастване на бизнеса си и пряк път към продажби в чужбина.

Голяма част от тези жени са майки, които търсят гъвкави възможности за развитие след раждането на децата.

Отварянето на магазин в платформата се съчетава перфектно с майчинството, дава нужната свобода за развитие и чувство за постигнат баланс.

Личната история на Тонка също потвърждава тенденцията - тя е майка на близнаци, а непосредствено след тяхното раждане преоткрива Etsy по изцяло нов начин.

Жури от инфлуенсъри ще избере победителите в Коледното състезание

Творците в България имат нужда от позитивна среда за растеж и събитието на 3 декември е поредната стъпка в тази посока, казва с усмивка Тонка.

Освен възможност да се запознаят и да създадат нови и полезни контакти, всички гости ще могат да се включат в надпревара за най-оригинална Коледна украса от подръчни материали.

Жури от инфлуенсъри ще избере победителите - част от него са Радостина Христова, по-известна като Радостна мама, Даниела Ламбова - създател на популярния кулинарен блог Dani’s cookings и актрисата и фотограф Гергана Змийчарова.

Официален линк към събитието и място на провеждане.

Заповядайте да се запознаем и да чуете вълнуващите истории на българските Etsy предприемачи! 

Повече за Антония Колева - Тонка

Тонка завършва Международен бизнес и управление със специалност предприемачество в Hanzehodchool Groningen в Холандия и магистър “Бизнес комуникации” в НБУ. Създава първия си магазин в Etsy през 2010 г., а от 2011 г. се занимава професионално с дигитален маркетинг за творчески и малки бизнеси от цял свят.

От 2016 до сега, Тонка е помогнала на над 1100 творци в България да започнат успешен творчески бизнес в Etsy чрез своите безплатни и платени обучения. Създател е на общността www.shehustlin.com и първият в България “Etsy клуб за растеж и подкрепа”.

Изтеглете снимки.
  
фото кредит: She Hustlin’

* Данните за броя български магазини са с източник Koalanda, инструмент за проучване и анализ за Etsy.com.

** Цитираната стаистика е с източник https://www.veeqo.com/blog/etsy-statistics

За контакт и допълнителна информация:

Антония Колева

tonka@shehustlin.com

0898796039

Обратно към всички новини от агенциите