Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland България дигитализира процеса си по подбор


Proximity


Kaufland България дигитализира процеса си по подбор

Чатботът Кала предлага свободни позиции директно от хипермаркетите на веригата

Кандидатстването за работа в Kaufland България вече е по-лесно, по-бързо и по-интуитивно. Чатботът „Кала“ може да бъде намерен на интерактивните клиентски табла, разположени на гише „Информация“ във всеки един от 63-те хипермаркета на веригата. Чрез него, всички желаещи да станат част от екипа на най-големия ритейлър у нас могат сами да разгледат свободните позиции в конкретния филиал, регион или в цялата страна и да кандидатстват веднага, при това изцяло дигитално. 

Въвеждането на чатбота е поредната стъпка на Kaufland България в посока дигитализация на процеса по подбор - от всяка точка и по всяко време. Веригата инвестира в нововъведения, които да улеснят бъдещите служители – в създаване и публикуване на обяви за работа и при кандидатстване. Голям процент от дейностите в самия процес по подбор преминават онлайн – включително попълване на въпросници за предварителен подбор, видео и телефонни интервюта. Обратната връзка, както и последваща оценка като част от екипа на компанията, също са дигитализирани за позициите, за които това е възможно. 

Иновацията „Кала“ е част от стратегията на Kaufland България за въвеждане на съвременни технологии в сферата на човешките ресурси. Тя заработи успешно на кариерната страница на компанията през август и от тогава помага на всички кандидати с предоставянето на полезна информация и отговори на въпроси, свързани с професионалните възможности в търговската верига. Към днешна дата чатботът е отговорил на стотици запитвания, а част от тях са намерили подходящи свободни позиции за кандидатстване. 

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

Освен чатбота Кала, интерактивните клиентски табла предлагат на клиентите на компанията редица допълнителни възможности, между които са сканиране на продукт с цел виждане на цената му и регистриране на Kaufland Card.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите