Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

6 често задавани въпроса за сглобяемите къщи


ДЕЛГА ЕООД - SEO агенция Ganbox


6 често задавани въпроса за сглобяемите къщи

 

         1. Защо да избера сглобяема къща пред монолитна такава?

Защото съвременните сглобяеми къщи има много предимства пред традиционното консервативно строителство, а именно:

  • бързина на строителството и рентабилност
  • спестяване на средства от разходи за проектиране на строителния процес като наем на група работници, закупуване на различни материали и други подобни разходи, съпътстващи строителството на монолитни сгради
  • екологичност и възможност за пълноценен строителен процес през зимния сезон без да е необходимо използването на скелета и кофраж
  • възможност за оптимизиран подход при изграждането на къщата в специализирана среда (завод, склад) със стриктен контрол, а не директно на строителната площадка
  • енергийна ефективност, издръжливост и стабилност, включително и в условия на земетресение
     
    2. Колко бързо може да бъде построена една сглобяема къща? 

При избран от вас модел от богатото разнообразие на сглобяеми къщи, Vitalbox можем да реализираме индивидуалния ви проект в рамките на от 3 до 4 месеца. В сравнение с бързото изграждане на модерните и иновативни сглобяеми конструкции, строителството на традиционните монолитни сгради ще отнеме минимум 1 година.

         3. Възможно ли е да закупя сглобяема къща на изплащане?

Да, ние от Vitalbox предлагаме изключително удобната и практична опция да закупите сглобяема къща на изплащане. Когато става въпрос за закупуването на такава къща на стойност 10 000 лв., вие разполагате с възможността да я изплащате за 12 или 24 месеца след като бъдете одобрени бързо и лесно за получаване на стоков кредит при определени примерни схеми.

         4. Трябва ли да имам разрешение за строеж на сглобяема къща?

Да, нужно е такова разрешение за строеж, както и други нормативно установени документи като цялата процедура се осъществява в следната последователност:

1. Получаване на виза за проекта - издава се от общината в района, в който ще се строи.

2. Предварителни договори за присъединяване към експлоатационните дружества (електроразпределително дружество, ВиК, газоснабдяване).

3. Геодезическо заснемане.

4. Създаване на технически проект.

5. Издаване на разрешително за строеж.

6. Стартиране на строителството.

7. Узаконяване на къщата.

      5. Каква е гаранцията на моята сглобяема къща? 

Отговорът на този въпрос се крие в ЗУТ (Закон за устройство на територията) и Наредба № 2, с която се определят минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти.

Според посоченото действащо българско законодателство, минималният гаранционен срок за новоизпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти е 10 години, а за всички видове строителни, монтажни и довършителни работи (подови и стенни покрития, тенекеджийски, железарски, дърводелски и други) - 5 години.

Важно е да отбележи, че е  обичайна практика гаранционните срокове да се определят с договора между възложителя и изпълнителя за съответния строителен обект, но тези срокове не могат да бъдат по-малки от минималните срокове, посочени в Наредба № 2.

     6. На коя фирма да се доверя, за да получа мечтаната от мен сглобяема къща?

Разбира се, че на Vitalbox!  Като един от лидерите на пазара за модерни, практични, икономични и ефективни в дългосрочен аспект строителни решения, ние ще осъществим вашия индивидуален проект по възможно най-бързия и професионален начин.

Така мечтаната от вас сглобяема къща ще се превърне в реалност!

Обратно към всички новини от агенциите