Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

СКХ "Васил Арнаудов" с концерт и ателие на о-в Корфу


Cook Communications


СКХ "Васил Арнаудов" с концерт и ателие на о-в Корфу

Новият творчески сезон 2022-2023 за прекрасните певици от СКХ „Васил Арнаудов“ започна  изключително успешно след тригодишна пауза в международните изяви на хора заради ковид. Ръководени от своя диригент – проф. Теодора Павлович, за втори път през 2022 година те концертираха извън България.  Гръцкият о-в Корфу домакинства Международно творческо ателие и концерт Глория - Вивалди на които присъстваха музиканти, художници и литератори от остров Корфу, който е известен със своя международен интелектуален елит. На музикалните събития специални гости бяха студенти и певци от партньорския хор Сан Джакомо, при Община Керкира с диригент Антони Иванов. В рамките на ателието беше представен репетиционен процес върху творбата Кантата от Антонио Вивалди, както и различни нейни интерпретации при изпълнението от различни хорови школи. Събитията бяха изпълнени с много хубави емоции и всеобщо задоволство от добре свършената работа, тъй като публиката активно се включи в работата на хора.
Проф. Павлович каза: „Изключително щастливи сме отново да пътуваме и да представяме българското хорово пеене извън България. Размяната на идеи и опит с други хорове е безценно средство за взаимно обогатяване и израстване“. Град Керкира и о-в Корфу ще очакват хора и през следващата година.
Проектър се реализира с подкрепата на Столична община и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “Мобилност”.

Обратно към всички новини от агенциите