Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

КОГАТО КОМПЮТЪРЪТ СЕ ЗАБАВЯ - СИГУРНИ И ЛЕСНИ РЕШЕНИЯ


Chapter 4


КОГАТО КОМПЮТЪРЪТ СЕ ЗАБАВЯ - СИГУРНИ И ЛЕСНИ РЕШЕНИЯ

Когато отворим лъскавата кутия с новия си компютър, мислим само колко страхотно ще работи. Машините работят безпроблемно и разчитаме на тях за всичките си наши ежедневни задачи. За съжаление, в света, който се променя почти всеки ден, щателно подбраното оборудване, закупено преди година, днес вече може да не е достатъчно. Нови системи, нови приложения, множество данни натоварват домашните или служебните компютри. Това означава, че всеки ден усещаме, че машините ни работят все по-бавно и по-бавно и по-рано от очакваното разбираме, че любимият ни компютър „издиша“.

 

След известно време започваме да мислим за следващите стъпки - организираме данните си, правим резервни копия, почистваме дисковете, но устройства все така не работят толкова бързо, колкото е необходимо. Когато осъзнаем, че не само светът се ускорява, но и нуждите ни растат, се изправяме пред въпроса: не е ли време да сменим компютъра си с нов? Има ли начин да не купуваме периодично новото скъпо оборудване, застрашавайки не само джобовете си, но и планетата?

 

Samsung Memory предлага серия от решения, които са създадени, за да увеличат значително възможностите на компютрите, да повишат качеството, скоростта и безопасността на работа, без да се налага потребителите да се разделят с любимия си лаптоп.

 

Samsung Memory предлага вътрешни и външни дискове, карти с памет и USB флаш памет.

 

Всички тези продукти помагат в усъвършенстване качеството на изпълнение на ежедневните ни задачи. Когато искаме да подобрим работата на компютъра си, можем да разгледаме портфолиото от вътрешни дискове на Samsung Memory – особено SATA и NVMe дисковете, които предоставят значително увеличение на капацитета за съхранение и производителността.

 

РЕВОЛЮЦИЯТА Е ТУК

 

Бърза равносметка показва, че подобряването на качеството на HDD и SSD устройствата продължава от дълго време. Откакто SSD се появиха на пазара, те значително промениха възможностите за оборудване. Ето защо сме тук, за да помогнем за информирано решение за оборудване, което напълно да отговори както на конкретните Ви нужди, така и на изискванията на Вашето оборудване.

 

ЗАЩО SSD (и защо вече не HDD)?

 

SSD означава по-бързо стартиране и зареждане на приложения, копиране на файлове, изпълнение на множество задачи, издръжливост.

SSD устройството няма движещи се части, както в HDD диска, което дава много по-голяма безопасност при използване.

Вътрешните SSD устройства, които си струва да се споменат, са SATA и NVMe. Най-важният им параметър е скоростта на четене и запис, която е 12 пъти по-висока от тази на HDD. Освен това, скоростта на SSD устройството е постоянна, независимо от натоварването на данните, докато твърдите дискове се забавят, когато са пълни.

 

SATA – ВАШИЯТ НАДЕЖДЕН ПРИЯТЕЛ С НАЙ-ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ В СЪРЦЕТО 

Първо 870 EVO SSD, е едно от SATA решенията на компанията в нейната най-продавана потребителска SSD серия в света.[i] Това устройство съчетава най-висока в класа производителност и надеждност, което го прави цялостно решение за съхранение за широк кръг потребители – от обикновени потребители на компютри до ИТ специалисти.

Samsung 870 EVO разполага с най-новия V-NAND и контролер на компанията, което му позволява да достигне максималните SATA последователни скорости на четене и запис от съответно 560 и 530MB/s. Използвайки голям променлив SLC буфер, технологията Intelligent TurboWrite на устройството помага да се поддържат неговите високи нива на производителност. 870 EVO също осигурява почти 38% подобрение в скоростта на произволно четене в сравнение с предишния модел 860[ii], което позволява подобрено потребителско изживяване при изпълнение на множество задачи, сърфиране в мрежата или просто зареждане на компютри.

 

Използвайки опита и експертизата си в технологиите за памет за съхранение, Samsung проектира всички SSD компоненти вътрешно, за да гарантира, че всички части работят гладко заедно. В резултат на това, 870 EVO предлага около 30% подобрение на устойчивата производителност спрямо 860 EVO[iii], както и водеща в класа терабайтова записана (TBW) оценка от 2400TB[iv],4 или 5-годишна ограничена гаранция, за своите 4TB модел.[v]

 

В допълнение към изключителната производителност и надеждност, 870 EVO осигурява широка съвместимост с много компютърни устройства и най-актуалните PC функции. Устройството може да се използва с всички устройства, които имат 2,5-инчов SATA интерфейс. Освен това, със своя енергоспестяващ режим на заспиване, 870 EVO е съвместим с устройства, които поддържат функцията Modern Standby на Windows, предлагайки допълнително удобство на потребителите на компютри[vi].

 

На второ място – QVO 870 Това са флаш памети от второ поколение quad-level cell (QLC). 870 QVO SATA SSD поставя нов стандарт за потребителско съхранение с голям капацитет. Отличаващ се с водещ в индустрията капацитет от до осем терабайта (TB), новият SSD осигурява безкомпромисна комбинация от скорост, капацитет за съхранение и надеждност за масови и професионални потребители на компютри.

 

870 QVO SSD на Samsung е оптимален избор за потребители на масови компютри, които дават приоритет на производителността и  , както и за професионални потребители, които изискват висок капацитет.

 

870 QVO предлага най-добри в класа скорости на последователно четене и запис съответно до 560 MB/s и 530 MB/s[vii], с технологията Intelligent TurboWrite на устройството, която му позволява да поддържа високи нива на производителност, използвайки голям променлив SLC буфер[viii]. 870 QVO също така осигурява 13% подобрение в скоростта на произволно четене[ix] в сравнение с 860 QVO, което го прави идеален за ежедневни компютърни нужди като изпълнение на множество задачи, игри и уеб сърфиране. Обновените софтуери Data Migration и Magician 6 предоставят множество подобрени и добавени функции, позволяващи на потребителите да надграждат, управляват и оптимизират своите SSD с по-голяма лекота.

 

В допълнение към водещия в индустрията капацитет и производителност, 870 QVO осигурява изключителен рейтинг на издръжливост до 2880 записани терабайта (TBW) или тригодишна ограничена гаранция[x]. 

 

 

 

NVME ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ СКОРОСТ

Интерфейсът NVMe е проектиран специално за SSD устройствата, за да надхвърли текущите ограничения на скоростта на пренос на данни на по-старите интерфейси. Скоростите на последователно четене и запис са дори 12 пъти по-бързи от SATA SSD.

                    

Моделите, които можете да разгледате, са 990 Pro и 990 Pro Heatsink – това са най-новите продукти, които наскоро бяха представени на пазара. 990 PRO SSD е високопроизводителен и оптимизиран за игри и творчески приложения
 
  
 
Светкавичните скорости на 990 PRO намаляват времето за зареждане и увеличават отговора на играта, докато решенията му за термичен контрол поддържат устройството при оптимална температура за непрекъсната игра.
Това високопроизводително NVMe SSD устройство е базирано на PCIe 4.0 и осигурява светкавично бързи скорости и превъзходна енергийна ефективност. Този нов SSD е оптимизиран за графично изискващи игри и други интензивни задачи, включително 3D, 4K видео редактиране и анализ на данни.
 

Изключителна производителност за поглъщащо гейминг изживяване
 

Включвайки най-новия V-NAND на Samsung и нов патентован контролер, серията 990 PRO предлага най-високата налична в момента скорост от интерфейса PCIe 4.0[xi]. SSD осигурява последователни скорости на четене и запис съответно до 7450 мегабайта в секунда (MB/s) и 6900 MB/s, докато произволните скорости на четене и запис достигат съответно до 1400K и 1550K IOPS[xii]. С до 55% подобрение в произволната производителност спрямо 980 PRO, 990 PRO е особено подходящ за тежки игри, както и за творчески и продуктивни задачи.

 

Високопроизводителните NVMe SSD дискове също са от решаващо значение за извличане на пълните предимства на най-новите игрови конзоли и технологии за игри. Благодарение на NVMe, 990 PRO осигурява по-бързо време за зареждане на компютри и конзоли за по-завладяващо игрово изживяване. При тестване с Forspoken[xiii], предстоящата екшън ролева игра на Luminous Productions, поддържаща най-новата технология за зареждане на игри, времето за зареждане на картата беше около една секунда, в сравнение с четири секунди за SATA SSD и 28 секунди за твърд диск (HDD).

 

Най-висока енергийна ефективност и надежден термичен контрол
Изграден върху архитектура с ниска консумация на енергия, новопроектираният контролер на Samsung драстично подобрява енергийната ефективност на SSD с до 50% в сравнение с 980 PRO[xiv]. Освен това, 990 PRO използва никелово покритие върху контролера и стикер за разпръскване на топлина върху устройството за надеждно управление на топлината. Технологията Dynamic Thermal Guard на Samsung допълнително гарантира, че температурата на устройството остава в оптималния диапазон.

 

Версията 990 PRO Heatsink предлага допълнителен термичен контрол, докато неговите RGB светлини правят устройството още по-стилно. 

 

990 PRO на Samsung е отлично решение и за надграждане на лаптопи и настолни компютри, както и за изграждане на собствени компютри, осигурявайки значително увеличение на производителността, като същевременно използва по-малко енергия за по-дълъг живот на батерията и управление на топлината.

 

Какви са предимствата, на които можете да разчитате, избирайки нов Samsung 990 PRO NVMe Drive? 

На първо място, запазвайки любимото си устройство, Вие значително подобрявате скоростта на работата му. Тези дискове са много по-издръжливи – те са устойчиви на удари, което значително повишава сигурността на Вашите данни. Те са тихи и лесни за инсталиране, а благодарение на приложението за пренос на данни на Samsung, целият процес може да бъде безпроблемен и само в няколко стъпки. В допълнение, липсата на движещи се части Ви дава по-добро усещане за сигурност. И накрая, но не на последно място, два изключително важни аспекта – спестявате пари и се грижите за планетата.

 


 
[i] Sources: 850 EVO and 860 EVO series, NPD (US data from Jan. 2015 to Apr. 2020) and GfK (EU5 data from Jan. 2015 to Apr. 2020, China data from Sep. 2018 to Apr. 2020)
[ii] Random performances improved up to 38% with QD1 Random read
[iii] Compared to the 250GB model
[iv] TBW ratings differ depending on model: 2TB = 1,200 TBW / 1TB = 600 TBW / 500GB = 300TBW / 250GB = 150TBW
[v] Product guaranteed according to limited 5-year warranty or TBW rating, whichever comes first. For more information on warranty, please find the enclosed warranty statement in the package.
[vi] Modern Standby is supported by Windows 8 and 10. Use of Modern Standby is also contingent on PC and display meeting the feature’s requirements.
[vii] Actual storage capacity may differ from what is indicated on product labels due to a certain portion of the drive’s capacity being taken up by system files and maintenance.
[viii] Performance may vary based on which version of the firmware the SSD is running and system hardware and configuration. Test system configuration: Intel® Core i7-7700k CPU@4.20GHz, DDR4 1200MHz 32GB, OS -Windows 10 Pro 64bit, Chipset – ASUS-PRIME-Z270-A
[ix] The Intelligent TurboWrite technology adjusts the buffer size to optimal level within the usable disk space; up to 42 GB for 1 TB model and up to 78 GB for 2TB, 4 TB, and 8TB models.
[x] Random performances improved up to 13% with QD1 Random read
[xi] PCIe 4.0’s highest theoretical sequential read speed is 8000 MB/s — 990 PRO reaches 7,450 MB/s as of Q3 2022.
[xii] Sequential and random performance measurements are based on IOmeter1.1.0. Performance may vary based on SSD’s firmware version, system hardware & configuration.

* Test system configuration: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core Processor CPU@3.80GHz, DDR4 3600MHz 16GBx2 (PC4-25600 Overclock), Windows 10 Pro 64bit, ASRock-X570 Taichi
[xiii] FORSPOKEN © Luminous Productions Co., Ltd. All Rights Reserved. FORSPOKEN, LUMINOUS PRODUCTIONS and the LUMINOUS PRODUCTIONS logo are registered trademarks or trademarks of Square Enix Co., Ltd.

* Test system configuration: AMD Ryzen 9 5900X 12-Core Processor 3.70 GHz, AMD Radeon RX 6900 XT 16GB, DDR4-2666 (16GB x2), Windows 11 Pro 21H2
[xiv] 980 PRO provides power efficiency of 1,129/877 MB per watt for sequential read/write while 990 PRO’s is 1,380/1,319 MB per watt for sequential read/write, based on internal test results of the 1TB capacity model.

Обратно към всички новини от агенциите