Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Nespresso обръща внимание на необходимостта да се защити производството на висококачествено кафе от климатичните промени


United Partners


Nespresso обръща внимание на необходимостта да се защити производството на висококачествено кафе от климатичните промени

В кампанията The Empty Cup, с участието на Джордж Клуни, брандът подчертава климатичния риск за фермерските общности и своя дългосрочен ангажимент да запази най-добрите кафета в света 

Nespresso, новатор в производството най-висококачественото кафе в капсули, отбеляза Международния ден на кафето като подчерта риска, на който е подложено глобалното производство на кафе вследствие на климатичните промени, и насочва вниманието си към усилия за неговата защита.

Новата кампания, The Empty Cup, е представена от първия и дългогодишен посланик на бранда Джордж Клуни,  който държи празна чаша с лого Nespresso вместо любимото си кафе. Празната чаша е символ на риска пред много производители по света, от които над 140 000 работят директно с швейцарската компания. В момента 60% от дивите видове кафе са застрашени и 50% от земята, използвана за отглеждане на кафе днес, може да стане нежизненоспособна до 2050 г. Висококачествената арабика е особено уязвима на атмосферни промени и повишаването на температурите.

Подсигуряване и закрила на висококачественото кафе  в бъдеще е в основата на стратегията на Nespresso през последните 20 години. Лансирана през 2003 г. в сътрудничество с Rainforest Alliance, програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™ помага за подобряване на добива и качеството на реколтата, като същевременно защитава околната среда и поминъка на фермерите и техните общности.

Подпомагането на земеделските общности да защитават земята си от метеорологичните сътресения, катo се борят с причините за промените в климата, е от решаващо значение за устойчивото производство на висококачествено кафе. Nespresso прави това посредством регенеративно земеделие: подход с потенциал да намали глобалните емисии от производствата на културите, но и да подобри устойчивостта на селските райони срещу климатичните промени.

Джордж Клуни: „Заплахата от изменението на климата е реална и производителите на кафе са на първа линия. Жизненоважно е да дадем възможност на тези общности да изградят финансова и екологична устойчивост, така че не само да оцелеят, но и да процъфтяват и просперират. Тази концепция е в основата на подхода на Nespresso. Но това е нещо повече от кафе. Изменението на климата не е нещо, което една компания или дори цяла индустрия може да коригира. Това изисква спешни, смели действия в глобален мащаб. Залозите са високи.”

Гийом Льо Кунф, главен изпълнителен директор на Nespresso: “Изтънченият вкус, високото качество и специалните смеси от кафе, които са важни за любителите на кафето, са изложени на риск. Трябва да действаме, за да защитим кафето и кафе общностите от изменението на климата. Това е в основата на подхода на Nespresso от 20 години насам, а сега отиваме още по-далеч. Регенеративното земеделие има потенциала да превърне земеделието в част от решението на проблемите с климата. Това е подход, който не просто взема от земята, но всъщност лекува природата и възстановява баланса. Горд съм, че Nespresso е новатор в този преход, но трябва да направим повече. Призоваваме международната общност – както частни, така и публични организации – да предприемат действия, които ще доведат до осезаема промяна. “ 

Сантяго Гоуланд, главен изпълнителен директор на Rainforest Alliance: “Почти една четвърт от емисиите идват от земеделие, горско стопанство и други видове обработка на земя. Спешно се нуждаем от действия, които по-бързо да ни помогнат да се справим с климатичните промени, а голяма част от тях трябва да е промяна в начина по който отглеждаме храната си. Добрата новина е, че преминаването към регенеративно земеделие може да намали въздействието на земеделието и да поддържа нашата глобална хранителна система за бъдещите поколения.”

Въздействието на изменението на климата се усети много силно в Пуерто Рико, където преди пет години урагани опустошиха производството на кафе, унищожавайки 80% от реколтата на острова. Благодарение на усилията на програма с множество заинтересовани страни, включително Nespresso, за първи път тази година се очаква реколтата да достигне нивата си от преди природното бедствие.

Обратно към всички новини от агенциите