Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland ще мотивира българи да се връщат от чужбина


Proximity


Kaufland ще мотивира българи да се връщат от чужбина

Компанията ще представи кариерните си възможности на форум Bulgaria Wants You в Мюнхен


Kaufland България ще вземе участие в първото издание на Bulgaria Wants You в чужбина, което ще се състои на 9 октомври (неделя) в Мюнхен, Германия. Целта на инициативата е да привлече българи, които живеят извън страната, като им предлага възможности за работа и кариерно развитие у нас. 

„Като една от най-големите компании у нас, Kaufland България предлага атрактивни условия на труд и мотивиращи възможности за кариерно развитие. В нашата компания има много българи, които са решили да се върнат обратно в страната ни, именно защото са избрали Kaufland за свой работодател. Условията, които ние предлагаме, са абсолютно конкурентни на тези в Европа, като даже бих казал, че в България в момента има по-голямо поле на изява, отколкото в много големи компании в Европа - с повече възможности за креативност и иновативност“. Това коментира във видеообръщение към българите в чужбина изпълнителният директор на Kaufland България – Иван Чернев: (14) Post | LinkedIn

Kaufland подкрепя инициативата Bulgaria Wants You от самото й създаване през 2020 г. В предстоящото събитие на платформата специално участие в лекторския панел ще вземе Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България. Неин събеседник ще бъде Георги Първанов, управляващ директор СTeam Bulgaria, с когото ще обсъдят развитието на пазара на труда в България. Темата на дискусията е „На България ли й трябват хора или на хората им трябва България?“, а водещи ще са Иван и Андрей.

Освен чрез участието на Милена Караилиева, Kaufland България ще се представи във форума и чрез щанд, където участниците ще могат да се запознаят с професионалните възможности за развитие в компанията. 

Предстоящото събитие ще даде възможност на представителите на българската общност в Германия да се срещнат с популярни и успели българи, които ще разказват своите трудности по пътя към успеха. Сред тях са президентът Росен Плевнелиев, журналистът Георги Тошев, продуцентът Магърдич Халваджиян и музикантката Люси Дяковска. Събитието е напълно безплатно, а всеки, който иска да присъства, трябва да се регистрира на https://bulgariawantsyou.com/events.

Като един от най-големите работодатели в България, Kaufland осъзнава своята ключова роля на пазара на труда. Компанията се стреми да привлича българите от чужбина с подходящи възможности за кариернo развитие и обучение. През 2021 година най-големият ритейлър у нас предложи на своите служители 110 обучителни програми, в които се включиха над 6200 служители. Повече от 80% от ръководителите на  компанията са вътрешно развити хора от екипа.     

Kaufland България предоставя стимулираща работна среда и голям социален пакет на своите над 6 600 служители, в това число допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна, гъвкаво работно време със заплащане до минута. Служителите могат да се възползват и от над 250 отстъпки за различни продукти и услуги, участие в различни полезни инициативи, спортни събития и CSR активности.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

Обратно към всички новини от агенциите