Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Леново бележи девето поредно тримесечие с високи приходи и висока рентабилност.


All Channels Communication Group


Леново бележи девето поредно тримесечие с високи приходи и висока рентабилност.

Хон Конг, 10 август, 2022– Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) днес обяви силни резултати за първото тримесечие на фискалната година, подобрявайки, както приходите, така и рентабилността си за девето поредно тримесечие. Нетният доход за първото тримесечие нарасна с 11 % на годишна база като достигна до 516 милиона щатски долара и 35% на годишна база, достигайки 556 милиона щатски долара извън официалния доклад на HKFRS (Hong Kong Financial Reporting Standarts). Приходите нараснаха до 17 милиона щатски долара, което е ръст от 5 % на годишна база в постоянна валута. 
Групата достигна приходи от 37% за бизнеси, различни от компютри, демонстрирайки и затвърждавайки нейната устойчива стратегия за постоянна трансформация и инвестиции в диверсификация на бизнеса. Тези нови двигатели на растеж осигуриха повишаване на приходите на различните бизнес сегменти с двуцифрени числа на годишна база. А, това дава възможност на Леново да се задържи на върха за пореден път и да осигури изпълнението на ангажимента на компанията за удвояване на рентабилността в средносрочен план. Групата остава ангажирана и с удвояване на разходите за научноизследователска дейност Research and Development (R&D) като е увеличила разходите с около 10% на годишна база,  както и броя на служителите в това направление с около 29% на годишна база.
Леново продължава да се възползва от възможностите, породени от ускорената дигитална трансформация и хибридна работа, като същевременно се справя с редица предизвикателства за цялата индустрия. Групата остава оптимистично настроена за дългосрочния потенциал за растеж и възможностите за продължаване на инвестициите в нови и нови двигатели на растеж и развитие. Компанията остава убедена, че придържайки се към своята стратегия за иновация и утвърден глобален/локален оперативен модел притежава гъвкавостта и възможността да се справи с всички, както макро, така и микро предизвикателства. 
Финансови параметри:
 
 
Главният изпълнителен директор и председател на Lenovo Ян Юанцин споделя:
 
“Ние успешно разширихме бизнеса си и подобрихме своята рентабилност за девето поредно тримесечие. Приходите от бизнеси, различни от компютри достигнаха 37%. Тези резултати умело доказват нашата силна стратегия и оперативна устойчивост. Въпреки, че външните предизвикателства могат да продължат да съществуват в краткосрочен план, дигитализацията и хибридния модел на работа са тук и ще останат. Леново има увереността в улавянето на тези възможности и ще продължи да инвестира в иновации, както и да осигурява устойчив растеж и подобрена рентабилност.“
Solutions and Services Group (SSG) сегмента отбелязва силен растеж и висок марж, което води до висока рентабилност за цялата група.
Възможности:
Огромният трилионен IT пазар продължава да бележи силен растеж, а утвърждаването на хибридната работа все повече води до по-голямо търсене на първокласни услуги и задоволяване на многомерните нужди на клиентите. Същевременно възходът на дигитализацията стимулира търсенето не само на устройства, но и на цялостни иновативни решения за работните места. Успоредно с тази тенденция пазарът на вертикални интелигентни решения се очаква да нарасне двойно до 2025г. 
Q1 FY22/23 представяне:
През последното тримесечие SSG достигна, както висока рентабилност, така и висок растеж, с 23 % ръст на годишна база. Оперативният марж също остава висок и е почти 23%. 
Съществува силен двуцифрен ръст в приходите за всички сегменти, като приходите, независещи от хардуер управлявани услуги и услуги за проекти и решения представляват почти половината от SSG бизнес сегмента.
Устойчив растеж:
SSG продължава да инвестира в софтуерни инструменти, платформи и интелигентни вертикални решения, включително непрекъснатото разширяване на портфолиото TruScale като услуга към по-широкия пазар на решения за дигитално работно място.
SSG стартира хибридни мултиоблачни решения и продължава да развива портфолиото си от услуги в посока устойчивост. 
Стратегическото партньорство с PCCW Solutions, обявено през юни 2022 допълнително ще разшири отпечатъка на SSG и възможностите за изграждане на бизнес с технологични решения в Азиатско-тихоокеанския регион. 
 
Infrastructure Solutions Group (ISG): FY21/22 рекордните приходи и рентабилният растеж продължават и през новата фискална година. 
Възможности:
ISG продължава да се възползва от силния растеж на пазара на ICT инфраструктура. Само пазарът на сървъри се очаква да нарасне с двуцифрени стойности до 2025 г според CAGR (годишен темп на растеж). Пазарът на Edge инфраструктура ще надхвърли 41 милиарда щатски долара до 2025 г., а пазарът на съхранение на данни ще достигне 36 милиарда щатски долара за същия период от време. 
Q1 FY22/23 представяне:
Приходите на ISG надхвърлиха 2 милиaрда щатски долара за първи път, с 14% ръст на годишна база за трето поредно тримесечие. 
Сегментът на облачни услуги, който включва, не само сървъри, но и съхранение на данни достигна рекордни приходи и изпревари конкурентите на пазара.
Приходите от  Edge инфраструктура почти се удвоиха на годишна база, ISG бизнесът запази лидерската си първа позиция в Топ 500 при High Performance Computing, добавяйки към портфолиото повече системи с невероятната охлаждаща система Neptune. 
Устойчив растеж:
ISG продължава да инвестира в развитие на цялостното си портфолио от услуги.
ISG ще продължи да балансира между развитието и рентабилността, фокусирайки се в това да бъде един от най-бързоразвиващите се доставчици на инфраструктурни решения.  
Intelligent Devices Group (IDG): продължава да бъде лидер на пазара, воден от иновациите и инвестициите в диверсификация на бизнеса.
Възможности:
Въпреки, че пазарът на компютри се изправя пред краткосрочни предизвикателства, компютрите продължават да бъдат ключов инструмент за продуктивност. Общият пазар на компютри се очаква да остане по-висок от нивата си преди пандемията в дългосрочен план. Успоредно с пазара на компютри, пазарът на базирани на сценарии решения се разраства с бързи темпове, като този на решенията за интелигентно сътрудничество се очаква да надхвърли 80 милиарда щатски долара до 2025г. 
Q1 FY22/23 представяне:
IDG запазва водеща в индустрията рентабилност с оперативна печалба от над 1 милиард щатски долара като по този начин укрепва глобалната си позиция на компания номер 1 за продажба на компютри в света. Този значителен успех се дължи на силния растеж в премиум сегментите като гейминг и работни станции.
Приходите от смартфони се увеличиха с повече от 20 % на годишна база, като растежът се дължи не само на традиционните за сегмента пазари на Латинска и Северна Америка, но и развитието на пазарите в Европа и Азия. 
Разширяването извън компютрите продължава, като 22% от приходите на IDG идват от смарт устройства, различни от компютри и решения за интелигентно сътрудничество.  
Устойчив растеж:
Леново продължава да се фокусира върху иновативното си портфолио от интелигентни устройства и интелигентни колаборативни решения. 
Фокусът за интелигентните устройства е върху иновативни форм фактори, изключителна производителност, адаптивен интелект и сигурност за потребителите. За дигиталните работни пространства фокус остават безпроблемната връзка, която подсигурява възможно най-добрата комбинация от физическо и визуално сътрудничество.
Оперативни акценти и инвестиции в бъдещето
Корпоративни инвестиции – Леново наскоро завърши първото си предложение за използване на зелени банкноти като част от 1,25 милиарда долара облигации с двоен транс. Предложението е най-голямата дебютна облигация за сегмент околна и социална среда (ESG) в технологичния сектор през 2022г. Тази стъпка бележи важен момент от ESG стратегията на компанията и подкрепя амбициозната цел за Net-Zero компания до 2050г. Това, както вече споменахме е ключов момент от достигането на интегрираните цели и амбиции на Леново, свързани с климата и устойчивостта, за да изгради по- зелено бъдеще за всички. 
Глобалната верига за доставки – През юни 2022г. Lenovo официално отвори вратите на първото си вътрешно производствено предприятие в Европа. Базирана в Уло, Унгария, фабриката се фокусира основно върху изграждането на сървърна инфраструктура, системи за съхранение и висококачествени работни станции, използвани от клиенти в цяла Европа, Близкия изток и Африка. Това допълнително разширява глобалния производствен отпечатък на Lenovo.
Годишната класация Gartner Global Supply Chain Top 25 за 2022 отбелязва най-високото представяне на Леново досега. Компанията се придвижва напред, като за една година се изкачва с цели 7 места до позиция номер 9. The Gartner Supply Chain Top 25  отличава компании, които демонстрират отлично представяне в управлението на веригите си за доставки.
 
 
 
 
За Lenovo:
 
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) е компания от Fortune 500 на стойност $50 млрд. с 63 000 служители, работеща на 180 световни пазара. Съсредоточени върху дръзката си визия да осигурим по-умни технологии за всички, ние развиваме технологични решения, които променят света и създават едно по-устойчиво и надеждно дигитално бъдеще. Всеки ден работим по това, нашето портфолио от умни устройства да остава най-богатото и пълно в света. Освен това, Lenovo е лидер в Интелигентната трансформация, която се стреми да предоставя по-добри преживявания и възможности за милиони клиенти по цял свят. За да научите повече, посетете https://www.lenovo.com, следвайте ни в  LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Weibo и прочетете последните новини в нашия StoryHub

Обратно към всички новини от агенциите