Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗЕМЯТА, БЕЗ ДА СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ СИ УРЕДИ В ГОРЕЩИТЕ ПЕРИОДИ


„МЕДИА МАРКС” ЕООД


КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗЕМЯТА, БЕЗ ДА СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ СИ УРЕДИ В ГОРЕЩИТЕ ПЕРИОДИ

Според проучване на NielsenIQ от миналата година върху глобалното здраве и уелнес, информираността на хората за проблемите на околната среда и негативните ефекти, които те могат да имат върху общото ни здраве сега и в бъдеще, е на най-високо ниво досега.1 Разпознавайки опасността, която промяната на климата носи със себе си, все повече хора се обръщат към рециклирането, намаляването на отпадъците на домакинството и изборът на продукти от марки, които споделят тяхната загриженост за природата. LG, компания, която продължава да приоритизира здравето на планетата, активно търси решения за проблемите на света ни, свързани с климатичните изменения, използвайки своите най-съвременни технологии, за да намали въглеродните емисии и емисиите от парниковите газове, като в същото време да повиши енергийната ефективност на продуктите. 

 

Новите модели климатици, които LG пусна на пазара тази година, напълно олицетворяват тези усилия на компанията, като използват революционни технологии за по-висока енергийна ефективност. Dual Inverter Compressor™ технологията на LG, с която са оборудвани климатиците, отстранява проблема с шума и поддържа желаната температура, като спестява енергия, има по-дълъг живот и осигурява икономично и безшумно охлаждане и отопление. Благодарение на ефективността на технологията, новите модели са по-бързи, по-ефективни, по-издръжливи и тихи, осигурявайки максимален комфорт при охлаждането. В резултат, използваната електроенергия е по-малко, предотвратявайки прекомерното замърсяване на околната среда. Благодарение на трайните услия на LG в опазването на Земята, два от новите модели – LG AP09RK и AC12BK са успешно сертифицирани от Carbon Trust (Великобритания) след измерването на въглеродния им отпечатък. 

 

Работата върху иновативната енергоспестяваща технология в основата на климатиците на LG е само един от примерите за ангажимента към опазването на околната среда, който компанията приема за своя мисия. LG може да се похвали с огромен цялостен напредък в намаляването на емисиите на парниковите газове в целия производствен процес на домакинските уреди. LG Smart Park в Changwon, наречен Lighthouse Factory от Световния икономически форум, играе основна роля в ограничаването на емисиите на парникови газове по време на производството, като същевременно повишава енергийната ефективност с 30 процента в сравнение с предишното съоръжение на компанията в Changwon. Сред многото иновации в LG Smart Park, които помагат за намаляване на енергийния отпечатък на компанията, са най-съвременните решения за управление на енергията като системата за съхранение на енергия (ESS) и управление на енергията в сградите (BECON).2 

 

Освен в производствения процес, LG се стреми да помага на потребителите да живеят един по-екологичен начин на живот с внимание към природата. Средството е намаляването на парниковите газове не само по време на производството, но и по време на самата употреба на уредите от потребителите. Хладилниците, пералните машини, сушилните и климатиците на LG, които използват споменатата по-горе инверторна технология на компанията, оптимизират потреблението на електроенергия, като осигуряват високоефективни операции. Така например Inverter Linear Compressor технологията, която LG използва в хладилниците си, използва по-малко енергия от конвенционалните хладилници и също е отличен за устойчивостта си с наградата ENERGY STAR Emerging Technology Award. 

 

Освен с намаляването на производствените и потребителски парникови емисии, LG използва и други полезни похвати за намаляване въздействието си върху природата. Иновациите им в 2-в-1 продуктите са един от начините да се намали консуматорството, като задоволяват нуждата от два продукта с производството на само един. Новите климатици на пазара например функционират и като пречиствател и, благодарение на революционната UVnano™ технология на LG, премахват 99,99% от бактериите с UV LED светлина, за да поддържа ветрогенериращия вентилатор чист и свеж. Освен това йонизаторът Plasmaster™Ionizer+ премахва до 99% от прилепналите бактерии. Антиалергенен филтър, сертифициран от BAF e поредната стъпка към по-здравословен въздух. Моделите снабдени с този филтър, осигуряват въздух, в който има незначителен брой частици, носещи алергени.

 

Екологическите издържаните промени в опаковката на продуктите също е част от устойчивите решения на LG. Компанията разработва свои собствени изисквания при опаковането, за да намали създадения отпадък и използването на вредни за природата и хората материали. Насоките са за по-минимално използване на опаковъчни материали, за да се намали общият им обем и разкриват повишения фокус на компанията върху повторната употреба и рециклирането. Всички домакински уреди на LG скоро ще включват екологични опаковки. Компанията вече е намалила годишното си потребление на полистирен с 19 тона чрез внедряването на полипропиленови опаковки за външните тела на своите системни климатици.

 

Всички усилия на компанията са отговора й на поетитя през 2019 ангажимент Zero Carbon 2030 за намаляване на вредните си емисии. Чрез устойчиви инициативи, решения и иновативни технологии, LG ще продължи да намалява въздействието си върху околната среда и да помага за създаването на едно по-спокойно потребление за потребителите и по-добро утре за планетата ни. 

 

Разгледайте новите модели климатици на LG на https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika.