Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Фермерският пазар на Lidl ще бъде в Царево този уикенд


d:istinkt


Фермерският пазар на Lidl ще бъде в Царево този уикенд

Деликатеси като пастет от домашно произведено заешко месо и заешка шунка са сред предлаганите продукти на пазара

05.08.2022 г., гр. София. Седмият за годината традиционен фермерски пазар на Lidl ще гостува този уикенд на морския град Царево. На 5, 6 и 7 август, от 10.00 до 19.00 ч., пред магазина на веригата на ул. „Михаил Герджиков“ № 19, жителите и гостите на града ще могат да избират сред богато разнообразие от качествени продукти на родни земеделски производители - млечни и месни изделия, плодове и зеленчуци, ядки, мед, тахани, вино, сиропи, лютеници и още много свежи сезонни предложения. 

Този уикенд към участниците в пазара се включват и петима нови фермери, сред които и малката семейна ферма „Заешката къща“ в Софийското с. Кривина. За първи път посетителите ще могат да опитат деликатеси и различни продукти като пастет от заешко, заешко месо в буркан, заешка шунка и бульон. Те са произведени от домашно отглеждано заешко месо, по домашен способ на преработка, запазвайки всички полезни вещества. 

Предлагането на свежи сезонни плодове и зеленчуци също ще е разнообразно. Клиентите ще могат да закупят и от сладките пъпеши на земеделския производител Живко Динев от Бургас,  както и ароматни праскови и нектарини от слънчевите градини на Станимир Павлинов от с. Тополница, Бургаска област. Неповторимия вкус на градински домати, чери домати и краставици този уикенд ще представи бургаският производител Радостин Стоянов. 

Интересна демонстрация за изработка на изделия от ракита ще демонстрира Станко Киров от бургаското с. Българево. Производителят на разнообразни мебели и сувенири от естествени материали е посветен на каузата да запази занаята на кошничарството. По време на фермерския пазар той ще се опита да предаде на посетителите магията на това изкуство, а всеки желаещ ще може да опита да създаде свое произведение, което да отнесе у дома си като спомен.

Следващото издание на фермерския пазар на Lidl ще се проведе в морския комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ в края на месец август. На него посетителите от района ще могат да избират от асортимента на родните производители и да преоткрият автентичния вкус на българска продукция. Досега инициативата на Lidl е дала възможност над 100 земеделски производители да реализират продукцията си.

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 111 магазина в 50 града и над 3700 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.