Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Warner Bros. Discovery утвърждава позицията си на Дом на женското колоездене


All Channels Communication Group


Warner Bros. Discovery утвърждава позицията си на Дом на женското колоездене

Женското колоездене се радва на невиждано досега торазяване по време на първото издание на „Тур дьо Франс“ за жени. Всяко състезание от световния Тур на UCI, от който женският „Тур дьо Франс“ е част, се излъчва в платформите на Warner Bros. Discovery, заедно с още 15 шосейни състезания за жени, които не са част от Тура. В допълнение на това, WBDS отразява тазгодишните надпревари за жени от Световния шампионат и Световната купа на UCI, както и състезанията на UCI от Световния шампионат в зала, като по този начин медията ще утвърди позицията си на Дом на женското колоездене.

През последната година WBDS излъчи общо 98 колоездачни състезания за жени, а през 2022 г. ще бъдат отразени всички 24 надпревари от календара на UCI, като медията ще предложи на зрителите общо 350 часа пряко предаване.

Най-голямата сцена в женското колездене

Представянето на най-големите звезди на женското колоездене е придружено с неподражаемото отразяване на Warner Bros. Discovery Sports (WBDS), като всяка минута от надпревата е излъчвана на живо по discovery+, Eurosport, GCN в Европа, Тихоокенаския регион (с изключение на Австралия), Латинска Америка, Близкия Изток и Северноафриканския регион.

Фундаментална роля в отразяването на състезанието отново има иновативното студио Eurosport Cube, което предоставя на зрителите най-атрактивните и детайлни анализи от световна класа. Водещ на предаванията е Орла Ченауи, а бившата колоездачка Ирис Слапендел отразява състезанието на живо от мястото на събитието.

Други големи личности от света на колоезденето, като Лаура Месегер и Манън Лойд, разговарят със състезателките преди и след етапите, докато в същото време експертният екип на WBDS включва още Дани Роу и Дани Крисмас (Великобритания), Джаки Дюран (Франция), Иления Лазаро (Италия), Ийп ван ден Бос (Нидерландия) и Дори Руано (Испания), които предоставят експертизата си на почитателите в своите страни.

„Свидетели сме на много вълнуващо състезание. Женското колоездене може да предложи наистина интригуващи и вдъхновяващи истории. В тях има много дълбок смисъл, защото на много жени им се налага да се сблъскват с най-различни предизвикателства, за да осъществят мечтата си и да стигнат до върховете на колоезденето. Точно такива прояви карат хората да изпитват възхищение спрямо тях и да уавжават постиженията им още повече. Това състезание е много важно за историята не само на колоезденето, но и на спорта като цяло, и затова всички в екипа сме мотивирани да се справим перфектно. Много съм развълнувана, че ще работя с Warner Bros. Discovery Sports. Предстои ни една невероятна седмица.“, каза Орла Ченауи.

„Създаването на Тур дьо Франс за жени е нещо изключително важно. Очаквам с нетърпение всеки един от състезателните дни и наистина съм развълнувана, че отново усещам състезателната атмосфера и съм съвсем близо до участничките. Като спортист е приятно да знаеш, че постиженията ти са оценени. За нашия спорт е много важно, че това състезание е отразено на живо и коментирано от толкова много реномирани експерти в различни страни. Участничките могат да се изявят на най-голямата сцена и това ще окаже сериозно влияни върху техните кариери.“, коментира Ирис Слапендел.

„След като вече съм отразявала шест издания на Тур дьо Франс и общо 20 големи обиколки, сега за пореден път имам чувството, че съм част от нещо много специално. Да имам привилегията да съм на мястото на събитието и да имам такава важна роля в това историческо за колоезденето състезание е много вълнуващо!“, каза Лаура Месегер.

Запленяващи блогове, ексклузивни интервюта и неподражеми анализи са само част от отразяването на състезанието на Eurosport.com, където феновете могат да проследят всичко най-интересно преди, по време и след състезанието.

Освен популярните предавания The Breakaway и World of Cycling Show, CGN+ ще предложи на почитателите на спорта още много тематично съдържание. По време на всяко състезание на приложението CGN+ App ще бъдат организирани интересни викторини и ще бъдат публикувани специализирани материали като анализи, прогнози и ревюта. CGN+ предлага на зрителите и множество документални продукции като Life, Cycling and the Circle of Death, в която Рут Виндер и Тейлър Уайлс ще преминат някои от най-популярните трасета в Тура, както и популярната поредица Trailblazers, в която Джени Греъм и Емили Шапел ще ни разкажат историите на някои от най-големите колоездачни легенди.

Множество звезди ще озарят новата надпревара

Друга важна част от отразяването на женския „Тур дьо Франс“ в платфрмите на WBDS е специалната промоционална кампания, в която участие взимат някои от суперзвездите на женското колездене в лицето на Одри Кордон-Раго, Анемиек ван Влютен, Мариан Вос, Сесил Утрип Лудвиг и Лизи Денян, като всяка от тях позира с легендарната жълта фланелка, за която ще се борят в продължение на няколко дни.

Промо клипът, посветен на Tour de France Femmes, можете да видите ТУК

 

Ключови дати за Tour de France Femmes 2022:

Етап 1 – неделя (24 юли): Айфеловата кула – Шан‘з Елизе (82 км)

Етап 2 – понеделник (25 юли): Мю – Прованс (135 км)

Етап 3 – вторник (26 юли): Реймс – Еперне (133 км)

Етап 4 – сряда (27 юли): Троа – Бар-сюр-Об (126 км)

Етап 5 – четвъртък (28 юли): Бар льо Дюк – Сен-ди-дес-Восг (175 км)

Етап 6 – петък (29 юли): Сен-ди-дес-Восг – Росхайм (128 км)

Етап 7 – събота (30 юли): Селестат – Льо Маркстайн (127 км)

Етап 8 – неделя (31 юли): Люр – Планш дьо бел Фил (123 км)

Обратно към всички новини от агенциите