Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Сезонът в Созопол започна както през миналата година


PR Sales


Сезонът в Созопол започна както през миналата година

В Созопол вече има туристи. Сезонът започва идентично  като този от миналата година. Това коментира пред медиите кметът на града Тихомир Янакиев. Вече бе дадено официалното начало на летния туристически сезон в Созопол. 

„Ние направихме един турнир в началото на месеца, който доведе тук около 800 човека за четири дни, което пак си е нещо”, каза градоначалникът в контекста на това, че туристите се насочват към Созопол още през юни. По думите на градоначалника обективен факт е, че няма да има рускоговорящи туристи. „Тези които са собственици на жилища и са успели да дойдат тук, са много малка част от това, което сме свикнали да  гледаме като туристи. Искрено се надявам, че ще съумеем за поредна година да компенсираме с наличието на повече българи. Бих се радвал ако тази тенденция се затвърди и се добавят още туристи от Западна и Централна Европа”, коментира Янакиев. 

Що се отнася до уикенд туризма и пряката му връзка със скъпия бензин,  Янакиев смята, че по тази логика трябва изобщо да няма туризъм. „Мисля си, че българинът ще съумее да си направи удоволствието”, изрази оптимизъм кметът. Той призна, че това лято цените са по-високи във всяко едно отношение. „Няма какво да се вайкаме, просто трябва да се нагаждаме към новата реалност –цената на бензина, електроенергията”, обобщи Янакиев и продължи: „По-качественият продукт има два аспекта – единият е това, което предлагаме ние като институции и ние сме се постарали, колкото ни стигат силите. Аз лично срещнах доста трудности, защото късно бе приет държавния бюджет, от там и общинските. Не успяхме да си направим ремонтите, които трябваше да се случат преди летния сезон – плочки, бордюри. Все пак успяхме да асфалтираме някои от улиците в новия град направихме канализация, която работи добре. 

Другият аспект обаче касае частният бизнес. Те също трябва да предлагат качествен продукт, такъв, какъвто да кара туриста да се връща отново. Там вече основната роля е на частните предприемачи”. Той призна, че паркирането е голям проблем за Созопол. Планираният нов паркинг не се е реализирал, заради това, че бюджетът не бе приет на време. Плановете са той да бъде изграден на есен. Янакиев коментира и факта, че преди туристите за големите и средните хотели пристигаха  в Созопол с автобуси, а сега всеки идва с автомобил и това още повече утежнява проблема с паркирането. Голяма част от обектите, когато са строени към тях няма предвидени паркинги и гаражи. Въвеждането на синя зона до някъде ще облекчи паркирането особено около местата където има административни сгради, убеден е кметът.

Обратно към всички новини от агенциите