Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

150 българчета участваха в националния кръг на състезание по немски език


d:istinkt


150 българчета участваха в националния кръг на състезание по немски език

Преди дни се състоя националният кръг на състезанието по немски език, организирано от издателство Клет България, като над 150 деца премериха знанията си по чуждия език. По традиция домакин бе Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч. 

Ученици от училището домакин посрещнаха класиралите се участници със специална програма - концерт на открито, последван от аудио-визуален спектакъл „Звук и светлина“.

„С радост за девета поредна година организираме националното състезание по немски език. За нас е удоволствие така да мотивираме учениците да усъвършенстват знанията си и да се стремят към постигане на все по-добри резултати в надпреварата. Виждаме едни будни ученици, устремени към победа, и това ни радва много. В Клет България пряко се ангажираме с целия процес, работещ  за изграждането на успешни ученици с качествени познания.“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

През месец юни ще станат ясни щастливците, които ще грабнат челните позиции и специални награди. 

Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 и е силна мотивация за учениците, изучаващи немски език като първи и втори чужд език, и за техните учители. 

Всички участвали ще получат сертификат, а победителите в националното КЛЕТ състезание по немски език и подготвилите ги учители ще бъдат наградени и със специални предметни награди.