Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Проведе се трети колокритериум за Купа „Чирпан”


PR Sales


Проведе се трети колокритериум за Купа „Чирпан”

Третото издание на колокритериума за купа „Чирпан“ събра на стартовата линия над 200 участника от колоездачни клубове в цялата страна. В състезанието се включиха колоездачи от различни възрастови групи. Дължината на трасето за колосъстезанието бе близо 900 метра. Колокритериумът бе организиран от Община Чирпан, Колоездачен клуб "Верея - Чирпан" и Българската федерация по колоездене. 

„Радвам се, че спортното състезание в Чирпан е едно от най-мащабните в страната от този тип по думите на представителите на БФК. Общинското ръководство влага много усилия в развитието на спорта, колоезденето е нашият най-млад спорт, който набира все по-голяма популярност трета година. Благодаря на клуба за динамичната работа, на БФК за гласуваното доверие, на експерта по спортни дейности Христо Чапанов и на целия екип от Общинска администрация, който подготви и организира събитието.“, каза кметът Ивайло Крачолов. Той благодари на Районното управление и на МБАЛ за ресурсното осигуряване на колокритериума. 

Състезанието по колоездене на шосе се провежда за трета поредна година, в сравнение с м.г. участниците са с 60 повече. „На добър час!“ на колоездачите пожелаха и председателят на Общинския съвет Иван Станчев и от БФК. Общо 13 старта преброи публиката. Колокритериумът бе отворен за момчета младша и старша възраст, момичета младша и старша, девойки младша и старша, жени, юноши младша възраст, юноши старша възраст, мъже (елит), клас Мастърс, ветерани до 50г., ветерани над 50г. и любители. Купа, медали, парични и материални награди бяха връчени на победителите.

Обратно към всички новини от агенциите