Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

U.S. EPA ОТЛИЧИ LG ELECTRONICS В КАТЕГОРИЯТА ENERGY STAR ПАРТНЬОР НА ГОДИНАТА ЗА 2022


„МЕДИА МАРКС” ЕООД


U.S. EPA ОТЛИЧИ LG ELECTRONICS В КАТЕГОРИЯТА ENERGY STAR ПАРТНЬОР НА ГОДИНАТА ЗА 2022

LG Electronics получи отличието ENERGY STAR® Partner of the Year-Sustained Excellence за 2022 година от американската Агенция за защита на околната среда (EPA). Престижната награда, която LG получава за девети път от 2012 г. насам, признава ангажиментa, който компанията е поела за защита на околната среда чрез лидерство в сертифицирани с ENERGY STAR продукти и промоции.

В допълнение към приза „Партньор на годината“, миналият месец LG получи наградата Energy Star в категория Emerging Technology, в която EPA отличи 43 модела LG хладилник-фризери, което е повече от всяка друга марка. Наградените модели разполагат с модерни адаптивни компресори и използват R-600A, хладилен агент с много нисък потенциал за глобално затопляне (GWP).

Хладилниците, които печелят отличието в тази еко категория, надскачат федералния минимален стандарт с поне 25%, когато компресорът е в адаптивен режим, сравнено с компресора в режим с фиксирана скорост. Признатите продукти също съдържат нисък GWP (под 15) хладилен агент и пяна. Наличният в някои от сериите хладилници от LG Inverter Linear Compressor ™* ефективно поддържат храната свежа по-дълго и нивата на шума по-ниски в сравнение с конвенционалните модели на LG.

Всяка година програмата Energy Star отличава група от бизнеси и организации, които са дали изключителен принос за защита на околната среда благодарение на изключителни енергийни постижения. Носителите на Energy Star наградите насочват своите индустрии в посока производство, продажба и приемане на енергийно ефективни продукти, домове, сгради, услуги и стратегии. Тези усилия са от съществено значение за борбата с климатичната криза и защитата на общественото здраве.

Следвайки своята политика за Нулево отрицателно въздействие върху околната среда, LG планира да създаде повече производствени площи, които оказват положително въздействие върху околната среда. За да гарантира, че компанията постига своите големи цели за въглероден неутралитет и кръгова икономика, LG обяви своето намерение да намали използването на нефтохимична пластмаса чрез въвеждане на до 600 000 тона рециклирана пластмаса в производствения си процес до 2030 г. и почти да удвои възстановяването на електронните отпадъци до 8 милиона тона за същия период.

Според администраторът на EPA, Майкъл С. Реган, LG демонстрира какво е необходимо, за да се изгради по-устойчиво бъдеще. „Те отново показват, че предприемането на действия в подкрепа на чиста енергийна икономика може да бъде добро не само за околната среда, но и за бизнеса и клиентите. Знаем, че всички трябва да работим заедно, за да се справим с климатичната криза“, споделя той.

* Тествано от VDE чрез сравняване на консумацията на енергия между LG модел GBB530NSCXE (LG Inverter Linear Compressor) и GBB530NSQWB (конвенционален реципрог -компресор на LG). Тест за консумация на енергия въз основа на стандарта ISO 15502.

Обратно към всички новини от агенциите