Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Tableau – 10 години лидер сред системите за бизнес анализ


Тим ВИЖЪН България


Tableau – 10 години лидер сред системите за бизнес анализ

Престижната независима класация Gartner Magic Quadrant for Analytics & Business Intelligence Platforms за десета поредна година постави Tableau в квадранта на лидерите при системите за бизнес анализ и визуализация на данни.

Ежегодната класация е безпристрастна оценка за развитието на софтуерните системи за анализ, класирайки ги според разнообразие от показатели, сред които цялостна визия за развитие, разбиране на пазара и нуждите на потребителите, ценови модел и пазарна стратегия, иновации, обратна връзка от потребителите за лекота на работа с решението и много други.

Анализи в ръцете на хората
Следвайки тенденциите за осигуряване достъпа на все по-широк кръг потребители до силата на данните, тази година класацията поставя акцент върху способността на софтуерните решения да помогнат на хора без специфични технически умения да моделират, анализират и изучават свободно важната за тях информация.

Подпомогнати от технологии, базирани на изкуствения интелект (AI) съвременните аналитични платформи навлизат все по-дълбоко в ежедневната работа на потребители от различни сфери, позволявайки им не просто да разглеждат и представят визуално данните, но и да променят начина, по който вземат решения и да достигнат до по-голяма ефективност в работата си.

Tableau – десетилетие на лидерство и иновации
Като дългогодишен лидер в класацията, Tableau се отличава точно с тази лекота на работа и баланс между гъвкавост, широки възможности за анализ и сигурност при работата с информация. През изминалата година BI платформата представи нови възможности за интеграция със Slack, нови AI функционалности и още по-широк достъп до Ask Data – интелигентна функционалност, която позволява на потребителите да задават въпроси към данните на естествен език.

Патентованата VizQL технология на Tableau позволява изграждането на визуални анализи без нужда от код или специфични технически умения, а възможностите за връзка към огромно разнообразие от типове и източници на данни растат с всяка следваща версия на системата.

Визуалните анализи с Tableau сега са по-лесни и бързи от всякога с разширяването на екосистемата с Tableau Exchange – галерия с голямо разнообразие от предварително подготвени набори от визуализации и вертикални решения, които позволяват да изградите сложни анализи за минути.

За всички, които искат да придобият познания в областта на визуалните анализи и работата с Tableau, Тим ВИЖЪН България - партньор на Tableau в страната - организира 3-дневно практическо обучение, което ще се проведе в периода 18 - 20 май 2022 г. Повече за обучението можете да научите на https://team-vision.bg/obuchenie-za-rabota-s-tableau/

Обратно към всички новини от агенциите