Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Включи се в благотворителната кампания „Готви с мен”


Фондация Сийдър


Включи се в благотворителната кампания „Готви с мен”

„Какво е готвенето за един младеж с увреждане? 

Трудно предизвикателство биха казали някои. А ние с усмивка заявяваме, че то е страст. И нови умения. И усмихнати лица, поизцапани с брашно.“ С тази нагласа за втора поредна година фондация „Сийдър“ стартира кампания, която помага на десетки деца и младежи от центровете на организацията да изпитат вълнението от самостоятелно приготвеното домашно ястие и гордостта, когато го поднесат на трапезата. 

Целта на благотворителната кампания „Готви с мен“ е да набере 5000 лв., с които да бъдат осигурени 12 готварски работилници, в които младежите с увреждания от семейните центрове на фондацията ще могат да приготвят домашни ястия, да изпробват нови рецепти и да развият уменията си в кухнята.

Терапевтичният ефект на готварските работилници се е доказал през годините – те помагат на децата и младежите с увреждания да имат отговорно отношение към продуктите и тяхното отглеждане, засилват любопитството им към храната и ги учат на по-голяма самостоятелност. Чрез готвенето те могат да изразят себе си, да се почувстват полезни и пълноценни.  

Ритуалите по приготвянето на храната в центровете на фондацията са много ценни и помагат за създаването на домашен уют и семейна атмосфера, необходими за всяко дете и младеж. 

Подкрепете кампанията Готви с мен като направите дарение и нека заедно да се впуснем във вкусното кулинарно приключение „Готви с мен“.

Обратно към всички новини от агенциите