Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Tommy Hilfiger обяви победителя от състезанието New Legacy Challenge, организирано съвместно с организацията Harlem’s Fashion Row


United Partners


Tommy Hilfiger обяви победителя от състезанието New Legacy Challenge, организирано съвместно с организацията Harlem’s Fashion Row

Tommy Hilfiger, представляван в България от SARKK SA, обяви Кларънс Рут като победителя в състезанието по дизайн New Legacy Challenge. Инициативата е плод на общите усилия на американската модна къща и организацията Harlem’s Fashion Row, чиято движеща философия е осигуряването на равноправен достъп и шансове за изява на модни предприемачи и дизайнери от разнообразни социални групи. До финална на конкурса достигнаха трима финалисти, които представиха 6 свои стилови интерпретации, вдъхновени от „prep” модата. Рут ще получи безвъзмездна помощ на стойност 20 000$ и възможността съвместно да проектира капсулна колекция заедно с дизайнерския екип на Tommy Hilfiger.

Състезанието New Legacy Challenge се заражда с идеята да се подкрепят творци от многообразни социални слоеве и групи да достигнат до глобалната публика. Водени от заложената още при основаването си философия за мода, която не хаби ресурси и приветства всички, Tommy Hilfiger намери подходящ партньор в лицето на Harlem’s Fashion Row, чийто основен двигател за дейност има допирни точки с американския бранд.

„Да наблюдаваш пътя на млади и талантливи хора, тепърва стъпващи в света на модната индустрия е невероятно преживяване. Финалистите показаха креативност извън рамките, както и тяхното разбиране за заданието в конкурса, осъществен в партньорство с Harlem’s Fashion Row. Бъдещето на нашата индустрия е изградено днес, благодарение на тези разнолики таланти, които участваха в New Legacy Challenge.”, коментира Томи Хилфигър, основател на едноименната модна марка.

 

Кандидатстването за състезанието започна още през 2021 г., като 12 кандидатури на дизайнери бяха избрани и в последствие поканени да представят творчеството си пред журито виртуално. Трима финалисти стигнаха до последния кръг на състезанието, където тяхното разбиране за стил и мода на дадена тематика бе оценено от журито, сред които бяха Томи Хилфигър и актьорът Антъни Рамос, който е и лице на бранда в последните му няколко сезонни кампании.

„Тази възможност ми донесе невероятна творческа свобода. Учех се и израснах, благодарение на моя ментор, предоставен от Tommy Hilfiger. Вълнувам се да продължа напред и да взема всичко, което съм научил досега и да го интегрирам в моя процес на проектиране, както и да предложа подкрепата си на разнообразните дизайнери, които ще последват моя пример.”, каза Кларънс Рут, победителят в New Legacy Challenge. Кларънс има своя собствена марка дрехи, при която основен фокус заема интерпретацията на деним модели, погледната през призмата на стрийт културата.

На финалното събитие включваше бе представена и прожекция на документалната поредица, посветена на New Legacy Challenge, режисирана от Лучина Фишър. Кадрите дават на публиката поглед отвътре към предизвикателството, а глобалната им премиера ще се осъществи в каналните на Tommy Hilfiger през април 2022 г.

Обратно към всички новини от агенциите