Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Нов образователен формат насърчава предприемаческото мислене у учениците


d:istinkt


Нов образователен формат насърчава предприемаческото мислене у учениците

Инициативата „Предприемачи в клас“ на Сдружение Глобален предприемачески мониторинг България (GEM) въвежда нов образователен формат в подкрепа на предприемаческото мислене в училищата в България. Посредством предварително заснети видео интервюта учениците ще могат да се запознаят с вдъхновяващите предприемачески истории на 20 бързо развиващи се, социално отговорни български предприемачи. 

Новият видео формат е разработен в допълнение на вече утвърдената от “Предприемачи в клас” форма на срещи с ученици на живо (онлайн или в клас) на успешни практици в бизнеса. Професионално заснетите видеа са под формата на интервюта, поднесени по разбираем за младото поколение начин. Водещите интервютата - дванадесетокласниците  Николай Иванов и Мартин Димитров - задават въпросите, модерират срещите и реагират спонтанно на разказа и така наративът на видеата по естествен път се ориентира към ученическата аудитория. 

Участващите във видеата 20 български предприемачи са достъпни благодарение на партньорството на инициативата с  Power of Bulgaria, организация, обединяваща успешни и социално отговорни предприемачи, адвокатско дружество „Василев и Чисусе”, СуперХостинг.бг, с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”, и екипа на сайта „Майко Мила!“ като продуценти.

Според Светозар Георгиев, съосновател на Телерик академия  и участник в инициативата „Предприемачи в клас”: „Споделянето на натрупаните знания и опит е не само подтик на предприемчивостта на младите хора. То е споделяне на цялата магия между предприемачи, млади таланти, хора, които искат да навлязат в предприемаческата екосистема и да работят за своя успех.” 

Вдъхновяващите истории позволяват в атрактивна за учениците форма и с възможност за включване и на интерактивна викторина, да се влезе в интеракция с участниците, като те предварително могат да изберат с предприемачи от  коя обществена сфера на обществения живот желаят да се срещнат. Сред безспорните предимства на видео формата са бързият достъп до заявената среща, както и че отпада опцията за отлагането й поради извънредни обстоятелства, тъй като се осъществява през платформа. Включените субтитри правят тези мотивиращи истории достъпни и за хора с нарушен слух.

Обратно към всички новини от агенциите