Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Проект за предоставяне на по-бърза медицинска помощ чрез 5G спечели глобалното състезание Huawei Tech4Good


M3 Communications Group, Inc.


Проект за предоставяне на по-бърза медицинска помощ чрез 5G спечели глобалното състезание Huawei Tech4Good

Иновативна технология, която помага на пациентите да получат по-бързо спешно лечение, беше отличена с първо място по време на глобалното състезание Tech4Good, организирано от технологичния гигант Huawei. Проектът, разработен от тайландския отбор “Are u OK?”, предлага усъвършенствано планиране на маршрута и комуникациите в реално време, благодарение на 5G, AI и облачни технологии, като съкращава времето, което пациентите прекарват в пътуване до медицинските центрове и значително повишава шансовете им за оцеляване.

Състезанието Tech4Good е нова инициатива, стартирала през 2021 г. в рамките на водещата програма на Huawei Seeds for the Future за обучение по цифрови умения. Tech4Good изисква от учениците да идентифицират социален проблем и да предложат техническо решение за него въз основа на ICT уменията, които придобиват по време на програмата. Това състезание също така има за цел да култивира лидерството и работата в екип чрез практика и групови състезания. 

Проектът Seeds for the Future стартира през 2008 г., за да развива квалифицирани местни таланти в областта на ICT и да преодолява различията в комуникацията между държавите и културите. В него млади хора от цял свят изучават съвременни ICT технологии и натрупват реален опит и умения. В програмата през 2021 г. се включиха над 3500 ученици от над 117 държави, с което общият брой на участниците през последните 13 години достигна 120 000 студенти, представляващи 139 държави и региони.

По време на встъпителните си думи на церемонията по награждаването Катрин Чен, старши вицепрезидент на Huawei и директор на борда, изтъкна, че тазгодишната програма е била особено успешна. „Участието в програмата Seeds for the Future беше рекордно през 2021 г. Вашите отзиви и любов към тази програма бяха наистина впечатляващи. Страстта и желанието за учене на вашето поколение не спират да ме впечатляват“, коментира Катрин Чен. 

Наградите за второ и трето място бяха присъдени съответно на отбор VNO1 от Виетнам и отбор Binary Brains от Либия, а отбор Digital4People от Бразилия спечели наградата на публиката с над 40 000 гласа в резултат на интензивно онлайн гласуване. В конкурса бяха подадени общо 79 кандидатури, а във финалното гласуване участваха повече от 110 000 души.

Победителите ще имат частни консултации и коучинг сесии с ръководителите и мениджърите на Huawei и ще бъдат избрани да говорят на международни форуми и други събития. Отборът, спечелил първо място, ще получи и възможността да се срещне с инвеститор, за да представи идеята си.

По време на събитието Чен също така говори подробно за целта на програмата да насърчи единството и сътрудничеството в оспорвана международна среда, както и други социални цели. „В тазгодишната програма Seeds for the Future повече от половината участници от над 20 държави са жени. Технологията няма пол. Един разнообразен, приобщаващ и иновативен свят се нуждае от перспективите и силата на жените. Очаквам с нетърпение да видим повече жени да участват в развитието на науката и технологиите през следващите години“, коментира тя.

За повече информация относно програмата Seeds for the Future посетете уебсайта: https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/index.html.

 

Обратно към всички новини от агенциите