Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лева на Черен петък и Кибер понеделник


M3 Communications Group, Inc.


Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лева на Черен петък и Кибер понеделник

Алтерко АД (A4L / ISIN: BG1100003166) („Алтерко“), иновативната компания за IoT продукти за интелигентен дом, отново регистрира впечатляващи продажби на Черен петък (Black Friday)и Кибер понеделник (Cyber Monday). Чрез онлайн магазина и дистрибуторската си мрежа на дъщерното дружество Алтерко Роботикс ЕООД, специализирано в разработката и търговията с IoT продукти, Алтерко АД регистрира продажби от над 400 000 устройства за домашна автоматизация на обща стойност над 9 млн. лева (4,6 млн. евро). Потребители от над 120 страни по света се възползваха от специалните оферти и поръчаха своите устройства Shelly, като най-голям интерес се наблюдава в Германия, следвана от Италия, Португалия, Холандия, Австрия и Белгия.


„Винаги казваме, че продажбите на Черния петък отразяват успеха на компанията през цялата година. 2021 г. не беше по-различно. Не очаквахме нищо по-малко от една толкова успешна година, която е белязана от много нови неща за Алтерко. Радваме се да видим, че интересът към устройствата Shelly непрекъснато нараства“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко.


С наближаващия празничен сезон, Алтерко вече е подготвена за традиционно високия интерес около Коледа. „Не бяхме изненадани, че продуктите, доставени на дистрибуторите ни по света за Черния петък, са изчерпани и в следващите дни очакваме нови поръчки като част от подготовката за коледните празници. Нашият логистичен екип е в пълна готовност да изпрати всички поръчки през следващите няколко дни.“ – допълни Димитър Димитров. 

 

Shelly – умното решение за всеки дом

Продуктите на Shelly позволяват на потребителите да автоматизират всяка точка в домовете си, без да се налага да променят електрическата си инсталация, ключовете или контактите и това е една от основните причини за успеха на компанията. Устройствата са най-малките по рода си в света, но са и сред най-функционалните по отношение на своите възможности. За да ги използват, потребителите не се нуждаят от допълнително оборудване, а само от Wi-Fi мрежа. Това прави устройствата Shelly изключително достъпни и конкурентни.


„Страхотното на Shelly е, че можете да започнете да автоматизирате дома си само за 15 евро. След това можете постепенно да добавяте нови устройства за управление на осветлението, отоплението, гаражната врата, щорите, климатика и всичко друго, което използва електричество“ – коментира още Димитър Димитров.

 

Успешни нови продукти


Изминалите месеци бяха изключително успешни за Алтерко и компанията постигна силни финансови резултати въпреки предизвикателствата, свързани с пандемията. Преди няколко месеца компанията пусна на пазара две нови, иновативни продуктови серии Shelly – Shelly Plus и Shelly Pro. Първите две устройства от линията Shelly Plus – релетата Shelly Plus 1 и Shelly Plus 1PM, осигуряват перфектен контрол върху всеки умен дом и сграда и вече са сред най-продаваните продукти на марката. С линията Shelly Pro, която може да се монтира в електрическото табло, компанията успешно разширява своето портфолио от професионални устройства за автоматизация, предназначени да предоставят търговски и индустриални решения.

 

2021 – Повече от успешна година


2021 беше изключително успешна за Алтерко. След серия от много сполучливи лансирания на нови продукти на пазара през годината, технологичната компания завърши и вторичното си листване на регулирания пазар на Франкфуртската фондова борса. 

 

Обратно към всички новини от агенциите