Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Samsung България осигури безплатни обучения за създаване на онлайн портфолио на учителя и работа с платформата Smart Classroom за над 750 български педагози през 2021 г.


Proximity


Samsung България осигури безплатни обучения за създаване на онлайн портфолио на учителя и работа с платформата Smart Classroom за над 750 български педагози през 2021 г.

Samsung България продължава да осигурява обучения за учителите в страна за работа с платформата за смесено обучение http://www.smartclassroom.bg като част от програмата си за корпоративна социална отговорност Smart Classroom. Обученията за повишаване на дигиталната компетентност на педагозите са безплатни за всички желаещи и им носят квалификационни кредити. За последните 3 години компанията е инвестирала над 130 000 лева за провеждането на 134 такива обучения. 

„Фокусът ни винаги е бил дигитализиране и модернизиране на образователния процес. През последните години насочваме инвестициите си в разработка на уникални за България софтуерни решения, с които да разгърнем потенциала на учебния процес в рамките на локалната ни програма Smart Classroom. Част от нея е и онлайн платформата за смесено обучение www.smartclassroom.bg, която е съобразена с нашата образователна система и е изцяло на български език. Безплатните обучения за работа с нея, които организираме, също са важна част за нас, тъй като освен, че с тях повишаваме дигиталната компетентност на педагозите, имаме и пряка връзка с тях и успяваме в реално време да чуваме нуждите им и да създаваме полезни решения заедно“, сподели Жасмина Петкова, Мениджър PR & Корпоративни социални проекти в Samsung България.

„Обученията се провеждат от квалифицирани обучители на фондация „Образование 5.0“, партньор по проекта“, обясни Магданела Делинешева, председател на УС на фондация „Образование 5.0“. „За целия ни екип, в който имаме щастието да работим заедно с толкова опитни и можещи обучители, най-важно е признанието за добре свършената работа. Истинско удовлетворение е, когато получим обратна връзка от учители, че обучението е било важно и полезно за тях. Като например оценката на г-н Цветан Милев от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ – гр. Правец, който ни писа: „Искам да изкажа огромна благодарност от мен и колегите ми, всички сме много доволни от обучението за портфолио. Продължавайте все така професионално да работите и да се развивате“. Такива думи ни убеждават в смисъла на проекта Smart Classroom и реалната подкрепа, която чрез него получава българският учител“, допълни още тя.

До края на годината са предвидени още 10 обучения, през които се очаква да преминат близо 200 учители по програмите за създаване на портфолио на учителя съгласно Наредба 15 от 22 юли 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, както и за работа с платформата Smart Classroom. И двете програми са регистрирани в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти и предоставят по 1 квалификационен кредит на успешно преминалите обучението. Съгласно промените в Наредба 15 от 22 юли 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, наложени поради епидемичната обстановка, обученията ще се провеждат изцяло онлайн в две части – синхронно обучение в два дни по 4 академични часа, и асинхронно обучение по материали, предвидени за 8 часа работа. Допълнителна информация е публикувана в секция „Новини“ на сайта на „Образование 5.0“. 

Обратно към всички новини от агенциите