Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

“Лесафр България” с два златни медала и диплом на „БУЛПЕК“ 2021 за иновативни продукти


M3 Communications Group, Inc.


“Лесафр България” с два златни медала и диплом на „БУЛПЕК“ 2021 за иновативни продукти

Лесафр България спечели два златни медала в категорията „Иновативни продукти“ в конкурса за дегустация, които се проведе в рамките на най-голямото изложение за пекари и хлебари у нас, БУЛПЕК 2021. Компанията получи отличието за два от най-новите си продукти от гамата Livendo Rype: пшеничен квас и пълнозърнест ръжен квас, които са вече и на българския пазар. 

Булпек е едно от най-авторитетните изложения у нас за хлебари и сладкари и наградите са сред най-престижните в хлебопекарската индустрия. Победителите се избират от жури, съставено от експерти в бранша. За първи път тази година организаторите проведоха конкурс и за иновативен продукт, насочен към здравословното хранене на българина и отговарящ на високите критерии на действащите стандарти. Със Златен медал и диплом бяха отличени два от продуктите на Лесафр България от гамата Livendo Rype - Пшеничен квас и Пълнозърнест ръжен квас. 

Продуктите отговарят и на трите основни изисквания: органолептика, състав и приложение. Квасовете от гамата Ливендо са съобразени със изискванията за здравословен хляб, лесни са за работа и дават възможност на хлебарите да създават свои авторски уникални и вкусови решения. 

„Тази награда е признание за нашата компания, която винаги е била сред водещите световни компании в хлебопроизводството. Булпек е дългогодишен символ в пекарската индустрия в България и за нас е истинска чест да бъдем оценени на национално ниво от професионалисти в бранша. Това, което най-много ни радва, е, че отличието отчита новаторските решения след една изключително необичайна и трудна година, от която ние излязохме още по-силни и доказахме, че сме професионалисти, независимо от обстоятелствата. Благодаря на целия ни екип за усилията и отдадеността“, коментира Венета Писарска, изпълнителен директор на Лесафр България.

Наградата бе връчена от г-жа Кукушева – Председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите с благодарност към Лесафр за дългогодишната работа за подобряване качеството на хляба на българина. Тази заслужена награда е стимул да продължим нашата работа, за да бъде хлябът ни вкусен, здравословен и полезен и да следваме нашата мисия и да „правим хляба голям“.