Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българската компания Дискордиа с рекорден ръст на флотилия и служители


M3 Communications Group, Inc.


Българската компания Дискордиа с рекорден ръст на флотилия и служители

Дискордиа – най-бързоразвиващата се логистична компания в България според тазгодишната класация К100, вече има 1500 служителя и флотилия от 900 камиона. На фона на трудните времена за световната икономика, ръстът на водещата българска компания е впечатляващо постижение. Новият член на екипа се присъединява към „Собствен транспорт“ – отделът, който отговаря за транспорта със собствени превозни средства. 

„Завърших „Икономика на транспорта“ и започнах работа в една от най-големите спедиторски компании в света. Това още повече ме запали по камионите, транспорта и логистичния сектор. По същото време познавах и Дискордиа. Наблюдавайки развитието ѝ от тогава досега, виждам много сериозна положителна разлика. Впечатленията ми се потвърдиха и през първите ми дни в компанията. Тук намерих отлична организация на работа, срещнах много млад и в същото време мотивиран екип, в който всеки гони целите си и е винаги отворен да помогне на колегите си“, каза Денимир Геров, най-новият експерт „Продажби“ и служител 1500 в Дискордиа.

Удовлетвореността, добрите условия на работа и развитието на екипа са основен приоритет за компанията, която отбелязва средно по 25% увеличение на работните места през последните 3 години. Дискордиа инвестира както в модерния си офис и съвременни технологии, така и в най-новата техника и удобства за шофьорите. Флотилията на компанията от вече 900 камиона е една от най-младите в индустрията и предлага максимално добри условия за дълги курсове. 

Дискордиа е основана през 1992 г. и се развива с амбициозни темпове, като от 159 служители през 2013 г. достига внушителните 1500 през тази и вече гледа към достигането на флотилия от 1000 собствени камиона съвсем скоро. 

„Изключително сме щастливи да отпразнуваме две толкова големи постижения в един месец. Пандемията и породената от коронавируса криза изправиха много компании пред сериозни предизвикателства, включително и нас. Въпреки това ние продължаваме да растем и да разширяваме бизнеса си и това няма как да не ме прави горд. Благодаря на целия екип, на всички професионалисти, с които работим всеки ден с хъс и желание за постижения. Не се съмнявам, че ще продължаваме да растем с още по-бързи темпове“, каза Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

Дискордиа е една от водещите транспортно-логистични компании в Европа. Дейността ѝ е фокусирана върху международния товарен транспорт, включително превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Освен в България, Дискордиа има свои офиси в Румъния и Украйна.