Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Водата в шест села на община Минерални бани е негодна за пиене


PR Sales


Водата в шест села на община Минерални бани е негодна за пиене

Водата в селата Минерални бани, Брястово, Спахиево, Татарево, Колец и Сираково не може да се използва за питейни нужди и за приготвяне на храна. Това информира кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. 

Тежка авария на помпена станция „Ябълково“ остави Хасково и 6 села без вода. Водоподаването за Хасково и близките села да бъде възстановено до утре сутринта - тази цел са си поставили екипите, които работят за отстраняване на ВиК аварията, възникнала вчера след пускането на помпена станция "Ябълково". Според съобщението от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в работата участват служители на ВиК дружествата от Хасково, Стара Загора и Бургас. 

Заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков съобщи, че ще бъде изготвен проект за подмяна на помпите в станцията и на отвеждащите тръби. Граматиков беше на място, за да съдейства за организация на ремонтните работи. "Проблемът е в резултат на дългогодишната експлоатация на водопровода и нецялостен ремонт на ВиК-мрежата, който е извършен преди близо десетина години. Ние сме притиснати от технологичното време, от самия технологичен процес и по-рано от утре сутринта едва ли ще се случи отстраняването на цялата авария". Възможно е да има превишени норми на естествен уран във водата, затова РЗИ-Хасково издаде предписание тя да не се ползва за питейни нужди. След изчерпването на количествата на един от резервоарите, който отговаря за смесването на водата, вероятно ще има завишени стойности на естествен уран. От РЗИ-Хасково са дали предписание водата да не бъде ползвана за питейни нужди. В и К - Хасково ще подсигури водоноски.

Обратно към всички новини от агенциите