Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Даламан, скритата тайна на Турция?


Turkuaz


Даламан, скритата тайна на Турция?

Има места, които са красиви. Има обаче места, които очароват и остават завинаги в сърцето. Пътуването до зелената и запазена от масовия турист област Даламан на Турската Ривиера е невероятно приключeние. Районът около международно летище Даламан се характеризира с исторически забележителности и зашеметяващи, разнообразни пейзажи - от планини, до езера и дълги крайбрежни ивици. Зад всеки ъгъл се крие спираща дъха природа, с най-красивите плажове и места, които задължително трябва да посетите. Даламан е дестинация, предлагаща идеалните условия за една вълнуваща почивка в Турция: тюркоазени плажове, средиземноморски климат, отлични маршрути и приключения с много адреналин.

Шикозният залив Гьочек с изисканите си яхти е малко бижу в Даламан, близост до популярната туристическа дестинация Фетие. Идилично градче – често и наричан турският Сен Тропе, е с калдъръмени цветни улици, уникални вили и множество магазини и ресторанти за чудесна ваканция.

Един ден в красивия Далян може да бъде прекаран по много различни начини. Закуска с турско кафе в един от живописните ресторанти по делтата на Далян, последвана от разходка с лодка в ранните часове на сутринта е идеалният план за едно прекрасно начало на деня. Ако имате късмет, може да забележите дивите костенурки Карета-Карета в устието на река Даламан, водеща към Средиземно море и известния плаж на костенурките - Изтузу. Точно от другата страна на реката можете да видите ликийските царски гробници в пълния им блясък. Това място от културната история в района на Даламан винаги предизвиква любопитство. За тези, които искат да се потопят в древния свят за няколко часа, посещението в разрушения град Каунос си заслужава.

Мармарис, живописният крайбрежен град и известен курорт, намиращ се на запад от Даламан. Ще харесате оживената и жизнена атмосфера, която кипи тук. 11-километровата крайбрежна алея с многобройните барове и ресторанти ви кани да се разходите и релаксирате. Отделете 1 до 2 часа, за да се разходите из тесните улички на стария град и да усетите уникалния пулс на турския начин на живот.

Откривай и опознавай, с оферти с тръгване от твоя град и още много на уеб сайта на туристическата ни агенция.

Обратно към всички новини от агенциите