Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Лидл България подкрепя и младите волейболисти на предстоящото световно първенство


d:istinkt


Лидл България подкрепя и младите волейболисти на предстоящото световно първенство

30 години след като България става световен шампион страната ни е домакин на първенството за мъже до 21 г.

Броени дни остават до началото на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г. в София. Страната ни е домакин на най-престижния форум точно 30 години, след като България стана световен шампион до 21 г. в Египет.

 

Шампионатът ще се проведе  от 23 септември до 3 октомври. И този път Лидл България подкрепя Българската федерация по волейбол (БФВ) и свежите попълнения в отбора, както е и мотото на тазгодишното партньорство на веригата с БФВ. Страната ни е съдомакин заедно с Италия, като мачовете в София ще се играят в спортна зала "Левски София". 

 

На 23 септември България се изправя срещу Бахрейн в дебютния си мач от първата групова фаза. На 24 септември среща Куба, а на 25 септември – Полша. В София са и мачовете от групата с участието на Бразилия, Русия, Камерун и Канада. Първите два отбора от тези групи сформират нова група от 4 отбора и продължават битката към попадане в топ 4 и за разпределение на медалите от световното първенство.

 

В навечерието на шампионата на планетата през 2021 г. заедно се събраха националният отбор на България до 21 г., световните вицешампиони от националния отбор на България до 19 г., както и знаменитият отбор на България от 1991 г. така на едно място бяха златната история, настоящето и бъдещето на българския волейбол. 

 

“Освен партньори на Българската федерация по волейбол, ние сме и истински фенове на родните таланти в този така завладяващ спорт. Горди сме, че можем да бъдем част от писането на родната история във волейбола и да подкрепим младежите в стремежа им отново да докажат, че българските спортисти са на световно ниво. Радвам се, че те припознаха в нас един стойностен партньор, на който могат да разчитат в тези вдъхновяващи мигове от тяхната спортна кариера”, каза Борислав Хлебников, ръководител „Маркетинг и реклама“, Лидл България. 

Лидл България засвидетелства своята подкрепа и към националния волейболен отбор за жени в тазгодишното издание на ЕвроВолей 2021, като организира заедно с БФВ представителна обиколка на град Пловдив с най-ценното и желано от всички състезатели отличие – шампионската купа от ЕвроВолей 2021. За три дни на знакови локации в града над 10 000 фенове имаха изключителната възможност да застанат до уникалния трофей. А със своите солидни 9 кг и изцяло ръчна изработка, златната купа впечатли присъстващите и успя да запали симпатията им към волейбола.