Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кметът на Минерални бани с поздрав за първия учебен ден


PR Sales


Кметът на Минерални бани с поздрав за първия учебен ден

Общо 378 ученици тръгват на училище днес в община Минерални бани. Първокласниците от общината, които за първи път ще прекрачат училищния праг са 37. Кметът Мюмюн Искендер изпрати поздравителен адрес до директори, учители, ученици и родители.  

Най-сърдечно Ви поздравявам с първия учебен ден и откриването на новата учебна 2021/2022 година в община Минерални бани. И през тази учебна година продължава голямата задача пред всички нас – да опазим здравето на децата, на работещите в системата на образованието, на семействата и на всички около нас в условията на продължаваща пандемична ситуация, обусловена от разпространението на Covid-19.

Нека с общи усилия, уважаеми учители, да възпитаваме децата в доброта и толерантност, да им покажем нашето отношение към света. На учениците г-н Искендер пожелава неуморност, постоянство и вдъхновение, за да запазят любопитството и желанието си за знание. Най-вълнуващ е празника за първокласниците, които с трепет за пръв път ще прекрачат прага на родното училище. Ще навлязат в нов свят, непознат, труден, но интересен. Тук те ще създават най-трайните приятелства, ще се изградят като личности, водени от своите учители.

Десет маломерни паралелки ще има на територията на община Минерални бани през учебната 2021/22 година. Те бяха одобрени на заседание на местния парламент.

Четири ще са паралелките с ученици под определения норматив в горен курс на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” в Минерални бани. Училището е средищно и в него се обучават деца от 6 села в общината, както и 5 деца от село Воден, което се намира в община Първомай. Непълни ще са паралелките в 7 клас – 14 ученици, в 8 и 9 клас ще има по 10 ученици, а в защитената специалност в 10 клас са записани 8 ученици.

В другото средищно училище в общината – СУ „Христо Ботев” в село Караманци ще има три маломерни паралелки в горен курс и три в долен. В 8 клас там ще учат 9 ученици, а в 9 и 11 клас – по 8. В трети клас са записани 14 ученици, а в четвърти – 13. Учениците в седми клас ще бъдат 11 на брой, каза директорът на училището Фариз Шабан.

Обратно към всички новини от агенциите