Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Лятното пътешествие на тримата чудати приятели от куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“ продължава в град Бургас


Сдружение Алтернативен свят Оренда


Лятното пътешествие на тримата чудати приятели от куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“  продължава в град Бургас

Лятото е вълнуващо и приключенско за тримата приятели от куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“. През месец август те поеха на велико пътешествие в Община Бургас и зарадваха децата от. кв. Лозово, кв. Черно море, кв. Рудник, кв. Долно Езерово, кв. Горно Езерово, кв. Победа, село Равнец, село Брястовец и гр. Българово. Вълнуващите срещи с децата продължават в Бургас. На 03 септември 2021 г. от 18:30 ч. на сцена „Охлюва“ (Културен център „Морско казино“) вълшебните сцени на кукления спектакъл с музика на живо "Роден под щастлива звезда" ще разкрият история за предизвикателствата да преодолееш страховете си, за смелостта да последваш сърцето си и великата сила на приятелството. Смелите приключенци ще направят специално пътешествие и с децата от Дневен център за деца с увреждания „Св. Николай Чудотворец“ в Бургас.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова. За морското пътешествие на „Роден под щастлива звезда“ към трупата се присъединяват гост-артистите Стефан Петров (китара) и Божана Славкова (флейта) от град Бургас.

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на "Роден под щастлива звезда". С музикалния свят децата ще се запознаят в ателието на Милена Великова (пиано) и Стефан Петров (китара).

Продължителността на представлението е 50 мин.

Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

Заповядайте на Facebook страницата на „Приключения с кораб“ за повече приключенска информация: (2) "Роден под щастлива звезда" в град Бургас | Facebook

Кукленият спектакъл „Роден под щастлива звезда“ се реализират с финансовата подкрепа на програма "Мобилност" на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, Община Бургас и с партньорството на Фондация Пространства.

Обратно към всички новини от агенциите