Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Пловдив посреща европейската купа по волейбол за жени с подкрепата на Lidl


d:istinkt


Пловдив посреща европейската купа по волейбол за жени  с подкрепата на Lidl

Посрещането на Европейската купа по волейбол за жени се състоя на специално събитие днес в Пловдив, на което присъстваха Величко Родопски, и.д. кмет на град Пловдив, Любомир Ганев, президент на Българската федерация по волейбол (БФВ), Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България, Иван Петков, старши треньор на националния отбор по волейбол за жени и Елица Василева, капитан на женския национален отбор по волейбол на България. 

„Много съм радостен, че Пловдив бе избран за един от домакин на Европейския турнир по волейбол за жени 2021, който тази година ще се проведе и в Сърбия, Румъния и Хърватска. Волейболът е любим спорт на пловдивчани и за нашата публика ще бъде удоволствие да наблюдава играта на елитните спортистки. Очакваме и много гости. За всички тях е много ценно, че ще могат да присъстват на живо на мачовете на българския национален отбор. Община Пловдив бе избрана за домакин, защото разполага и с една от най-съвременните спортни зали в България – зала „Колодрума“. Амбицията на новото ръководство на залата е този турнир да даде началото на множество спортни изяви през следващата година. Голямата ни цел е да влезем в календара на Министерството на спорта и федерациите и залата да се утвърди и като притегателно място за провеждане на големи състезания“, сподели Величко Родопски, и.д. кмет на град Пловдив

Като част от стратегическо партньорство с Българската федерация по волейбол, Лидл България организира специална тридневна обиколка на купата, така наречения Трофи тур, между 13-ти и 15-ти август на ключови локации в Пловдив. Величественият трофей е позлатен, тежи 9 кг. и е ръчна изработка на компанията, която е направила трофеите за Световното първенство по футбол и Шампионска лига. По време на обиколката жителите и гостите на града ще могат да го видят отблизо и да се снимат с него.  Освен снимки с купата, феновете ще могат да спечелят и тематични награди и свежи продукти от Lidl. 

„Вече четвърта година компанията стои зад българския волейбол като част от дългогодишните усилия в подкрепа на един по-качествен и пълноценен начин на живот. Преди 3 години Лидл България направи мащабна обиколка с купата из страната по време на световното първенство по волейбол за мъже, като тази година ще организираме специален Трофи тур между 13-ти и 15-ти август, чрез който ще дадем възможност хората в Пловдив да видят отблизо най-ценното волейболно отличие на Стария континент. Пожелаваме им от сърце купата да остане тук,” заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Вярвам, че за нас българите националният волейболен отбор е повод за гордост и радост. В навечерието на Европейското първенство за жени  2021, тук в Пловдив, ще имаме още поводи да се гордеем. Искаме да вървим напред заедно, обединени от една мисия - да популяризираме българския спорт и активния начин на живот – с още по-голяма  мотивация за нови успехи. Убеден съм, че имаме всички шансове да ги постигнем“, заяви Любомир Ганев,  президент на Българската федерация по волейбол (БФВ).

Непосредствено преди всеки мач на националите, пловдивчани ще могат да посетят и специалните фен зони на Lidl пред зала "Колодрума", където отново ще имат възможност да се снимат с купата и да спечелят свежи награди.  Тази година мото на партньорство между Лидл България и БФВ е „Грижим се за свежите попълнения в отбора“ в подкрепа на младите таланти, бъдещите звезди на родния волейбол. Компанията подкрепя всички волейболни състезатели, но акцентът е именно на младите  попълнения, които тепърва ще се развиват и несъмнено ще радват своите почитатели, както го правят и по-опитните им съотборници. 

Обратно към всички новини от агенциите