Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

В Община Горна Малина се проведе Встъпителна конференция по проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“


DMI DEVELOPMENT


В Община Горна Малина се проведе Встъпителна конференция по проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“

На 13 юли от 10:00 ч. в зала 1 в сградата на Община Горна Малина се проведе встъпителна конференция по проект BG16M1OP002-2.002-0012 „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“. Събитието беше излъчвано и онлайн в платформата Zoom.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Община Горна Малина е бенефициент, а Община Елин Пелин - партньор по проекта.

На конференцията присъстваха инж. Ангел Жиланов - кмет на Община Горна Малина, инж. Станислав Димитров – изпълняващ длъжността кмет на Община Елин Пелин, г-н Иван Ников – председател на Общински съвет Горна Малина, г-н Николай Плещов - председател на Общински съвет Елин Пелин, както и представители на общинските администрации на гр. Елин Пелин и Горна Малина, екипът за управление на проекта, представители на фирмите изпълнители, други гости.

Инж. Ангел Жиланов изтъкна необходимостта от успешното изпълнение на проекта, а г-н Цветомир Калчев – ръководител на проекта, представи подробна информация за основните цели, предвидените по проекта дейности, както и очакваните положителни ефекти в резултат на неговото реализиране.

Основната цел на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“ е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, чрез разделно събиране, рециклиране и компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. Предвижда се да бъде осигурен допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и рециклиране, чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци с проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на инсталация за предварително третиране и инсталация за компостиране. На територията на двете общини – Елин Пелин и Горна Малина, ще бъдат разпределени 420 съда за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци.

Този документ е създаден в рамките на проект №BG16M1OP002-2.002-0012 „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда  2014 - 2020 г.“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз. 

Обратно към всички новини от агенциите