Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Община Горна Малина стартира изпълнението на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“


DMI DEVELOPMENT


Община Горна Малина стартира изпълнението на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“

Община Горна Малина е бенефициент по проект BG16M1OP002-2.002-0012 „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Регион Горна Малина“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Община Елин Пелин е партньор по проекта.

Встъпителна конференция по проекта ще се проведе на 13 юли от 10:00 в зала 1, в сградата на Община Горна Малина, адрес: площад „Родолюбие“ № 1 и онлайн в платформата Zoom.

В рамките на събитието ще бъдат представени целите, основните дейности и конкретни стъпки в реализацията на проекта, както и приноса на ЕС.

Основната цел на проекта е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, чрез разделно събиране, рециклиране и компостиране на зелени и биоразградими отпадъци. Осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и рециклиране, чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци с проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на инсталация за предварително третиране и инсталация за компостиране.

Обща стойност: 7 234 203,76 лв. на БФП, от които 6 149 073,20 лв. европейско и 1 085 130,56 лв. национално съфинансиране.

Дата на стартиране: 04.06.2018 г.

Дата на приключване: 07.04.2022 г.

 

Обратно към всички новини от агенциите