Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Актьори и спортисти преминаха трасе със сериозни препятствия в подкрепа на деца в риск


Фондация Сийдър


Актьори и спортисти преминаха трасе със сериозни препятствия в подкрепа на деца в риск

„Хайде! За децатаааа!!!“ С тези думи и мотивиращи викове популярните актьори Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Яна Маринова и гимнастичката Християна Тодорова нахъсваха участниците в отбора на „Сийдър“, който се включи благотворително в епичното състезание Legion run.

4 тона лед, 15-метрова стена, терени с бодлива тел, трудно проходима тиня, тъмни тунели и много, много кал – това бяха само част от препятствията по 5 километрово трасе, които легионът на „Сийдър“, включващ популярните личности и хората, закупили дарителски билети преодоля в подкрепа на каузата „Менторска програма за деца и младежи в риск”.

Програмата е неизменна част от комплексната семейна грижа, която фондацията предоставя на децата и младежите в услугите си. Децата учат от пример и следват модели на поведение, възприети от своите родители и близки. За децата, израснали извън своите семейства, изграждането на стабилни отношения и доверие е изключително предизвикателство. Честата смяна на жилище, училище и обкръжение ги лишават от чувство за принадлежност и сигурност, правят ги тревожни и мнителни. Създаването на здрави и устойчиви връзки е предизвикателство, което ежедневно преодоляваме с много грижа, постоянство и търпение. С Менторската си програма фондацията подкрепя децата и младежите при вземането на решения, свързани с академичното им представяне, професионалното ориентиране, както и важни лични въпроси, свързани с емоционалното им здраве и социален живот.

„Участвах в Legion Run в подкрепа на фондация "Сийдър", защото вярвам, че когато има кауза, смисълът е по-голям. Беше епично и малко кално. Заслужава си да ги подкрепите и вие.“ призова Александър Алексиев. 

Стоян Дойчев също сподели своето усещане от преживяното: „Много съм щастлив с участието ми, защото успях да се изправя срещу един от моите страхове и да го победя. Най-голямата победа обаче ще е много повече хора да разберат за това, което фондация „Сийдър“ прави и да помогнат на децата.“.

Благотворителен билет в подкрепа на каузата можете да си закупите и за 10 юли от тук. 20 лева от всеки дарителски билет отиват в подкрепа на децата, а от Legion Run удвояват сумата.

Фондация „Сийдър“ изказва благодарности за подкрепата на организаторите, на популярните личности и на всички други участници в отбора. 

Как да подкрепите организацията и какви са другите инициативи, можете да витите на www.cedarbulgaria.org

Обратно към всички новини от агенциите