Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Издателство Клет България взе участие в Националната конференция на преподавателите по немски език


d:istinkt


Издателство Клет България взе участие в  Националната конференция на преподавателите по немски език

Издателство Клет България взе участие на 29-ата поред Национална конференция на преподавателите по немски език в България. Тазгодишното издание се проведе в град Кюстендил, а издателството се включи със специален щанд, на който посетителите имаха възможност да открият ексклузивно учебниците на Клет в оригинал на немски език, както и изпитни материали в помощ на ученици и учители. 

Тази година издателство Клет България беше подготвило специална томбола, в която имаха възможност да участват всички учители, попълнили кратка анкета. Всеки от тях си тръгна и с малък подарък  - книгата на неповторимия Лео Бианки и полезен учителски бележник. 

Конференцията се възобновява след прекъсването около пандемията миналата година, а в нея участие взеха редица преподаватели и референти от Германия, Австрия и България. Темата тази година е “Ролята на учителя и интеркултурният подход в часовете по немски език”, а преподавателите от цялата страна ще имат възможност да обменят ценен опит и да се заредят с необходимите материали, които да направят преподаването още по-леко и неусетно за тях и техните ученици.  

Събитието се проведе под патронажа на Посолството на Република Австрия и в сътрудничество с Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил, Гьоте институт България, Фондация „Ханс Зайдел”, България, Пловдивски университет и Министерство на образованието, младежта и науката.

Обратно към всички новини от агенциите