Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ОРИГИНАЛНИТЕ ПАРФЮМИ SWISS ARABIAN СА ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ, ПРЕДСТАВЕНИ ОТ АХМАД ХАМИД


VARBANOV PUBLIC RELATIONS


ОРИГИНАЛНИТЕ ПАРФЮМИ SWISS ARABIAN СА ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ, ПРЕДСТАВЕНИ ОТ АХМАД ХАМИД
VARBANOV PUBLIC RELEATIONS Автори: Иван Върбанов, Йоанна-Изабелла Иванова


Оригиналният бранд Swiss Arabian вече е в България. Уханните парфюми идват директно от Египет благодарение на Ахмад Хамид и неговата съпруга Свилена. Решават да стъпят на нашия пазар преди три години. Ахмад е международен консултант, а парфюмите са семеен бизнес. Той е официален представител на една от топ 5-те дубайски фирми и първа компания в Дубай за парфюми. Казва, че предлага качество на страхотна цена. Решил е да прави бизнес тук, за да представи на европейския пазар нещо различно и уникално, на фона на изобилието от различни продукти. Говори идеално български, защото признава, че комуникацията с клиентите за него е от изключително значение. Научил го е само за три години, по време на престоя си в България, благодарение и на курс по граматика, но и заради красивата си съпруга Свилена. Признава, че сега е времето, когато всички трябва да се чувстват специални и уникални и добавя: Със Swiss Arabian ставате богове! Въздействието на приказните аромати на Изтока, носещи мистичност, страст и пробуждане, ви кара да пожелаете да имате всичко, което предлага Swiss Arabian. Чувствените ухания на парфюмите остават трайно часове наред като отпечатък за съвършенство и изтънчен вкус. Това е вашата запазена марка, когато излизате вечер или докато сте поканили приятели вкъщи само, за да се похвалите. Обгърнати от флорално-дървесни ориенталски аромати, вие сте готови да изживеете дългите летни дни в компанията на приказното източно ухание, а ако излизате вечер, ванилия, пачули, амбра, масло от уд, плодови и пикантни нотки, мед и шафран ще бъдат вашата визитна картичка.


Решихме да се срещнем с Ахмад Хамид и неговата съпруга Свилена, за да научим повече за вълшебните аромати, за да ги попитаме дали продуктите им имат успех у нас и за да разберем каква е тайната, която идва от древен Египет, втъкана в ароматите на Swiss Arabian. Посрещат ни в магазина си в София, който се намира на улица "Вискяр планина" № 8, изключително сърдечно и с любопитство с думите: "За нас всеки клиент е гост, който знаем, че ще се върне отново при нас!".


- Как се решихте да представите бранда Siwss Arabian у нас и кога започнахте своя бизнес тук?


- Нека първо да се представя: аз съм Ахмад Хамид, джуниър. Дядо ми бе официален представител на Ford и Doch за Египет от 1935 година до 1952 година. По това време там нямаше автомобилна индустрия или внос, а само самолети, влакове и кораби. Дядо ми си бе задал въпроса: как стоки, които идват от други държави ще стигнат до други дестинации. Така се ражда идеята и неговия бизнес да бъде първия собственик и вносител на коли и камиони в Египет. Дядо ми бе пръв за колите. Аз пък съм собственик на отбор за автомобилни състезания в Кувейт. Имаме 7 състезателни коли, но във всички състезателни категории.


- Семейството Ви има сериозни традиции в предприемачеството и бизнеса. Баща Ви също ли се занимава с коли или ...?


- Баща ми е в друг бранш. Той дълги години ръководеше дейностите на нефтените сонди в Червено море. Днес това вече е негов личен бизнес. За себе си мога да кажа, че нямам нито една снимка, още от най-ранните си детски години, без да имам в ръцете си поне две две коли. От малък те са голяма моя страст.


- Как дойдохте в България? Какво е общото между колите и парфюмите?


- Тук съм от 3 години. Избрах за своя съпруга българка. Вярвам, че парфюмите не просто са аромат. Това е енергията. Ние самите сме енергия. Ако постигнеш хармония, ако си в баланс, то ти ще отдаваш още повече от тях на хората. Идеята е да отдаваме енергия. Парфюмът може да дава такава хубава енергия, усмивка. Уханието може да балансира вибрацията на човек.


В разговора се включва и съпругата - Свилена Хамид, която е маркетинг директор на бранда:


Свилена: - Когато целуваш любимия, ти затваряш очи. Защо? Защото се засилват другите усещания и възприятия. Уханието е едно от най-силните възприятия, които има човек и които улавя от другия. Вкусът е по-второстепенен.


Ахмад: - Изключително лесно е да разкодираш човека според парфюма, който носи.


Свилена: Ароматът винаги предизвиква асоциация. Например, ако минете покрай поляна и ви замирише на прясно окосена трева, тогава изведнъж ви обхваща едно спокойствие. Мирисът дава вибрацията, защото създава и асоциации.


Ахмад: - Парфюмите са мои деца. Състезателните коли имат своя уникална миризма - в тях няма екстри, кожа, седалки, климатици. Само микс от желязо, масла, бензин и гуми. Това е една комбинация, която няма да намериш никъде другаде, характерна за състезателните коли. Същото е с парфюмите. Всеки един от тях има своя индивидуалност, личен подпис, формула. Изисква се грамотност и култура, за да преценим кои искаме да ползваме сутрин, кои - вечер, за спа или в офиса. За всяко място, за всяка ситуация има определен мирис, който е подходящ спрямо обстоятелствата и събитията.


- Как можем да разделим продуктите?


Ахмад: - Имаме парфюми за дамите, за мъжете, унисекс, за колите, за помещения.


Свилена: - Имаме и концентрирани парфюми и масла - чистият концентрат на парфюм без алкохол, примеси и дестилирана вода, което кара летливите вещества да изпаряват миризмата. Те се слагат само по капка на топлите части - зад ухото, на китката. Колкото е по-топло тялото на човек, толкова повече излъчва уханието. Освен това то попива и остава трайно да се излъчва на плажа, във фитнеса. Имаме изобилие от аромати и продукти.


- А как започнахте?


Свилена: - Ние тръгнахме без никаква реклама - нито тв, нито списания, медии, билбордове, външна реклама. Нямаме нито една рекламна кампания. Само дребни постове в социалните мрежи. Ключът е самият продукт. Имахме достатъчно търпения да изчакаме хората да дойдат, да изпробват нещо непознато и да го оценят. Хората винаги се връщат при нас. Хората ни научиха, разказаха на приятели, на колеги, доведоха семейства и така се увеличаваше търсенето. Вече представяме ароматите на Swiss Arabian Al Amar не само в България, а и в Румъния, Гърция, Унгария, Полша. Имаме сериозен портфейл от клиенти.


- Какво трябваше да преодолеете, за се превърнете днес в бранд, който съвсем сериозно стои на пазара?


Свилена: - За мен най-голямото предизвикателство бе да преодолея личните предпочитания на хората. Всеки човек има някакви свои лични настройки и предпочитания. Аз, за себе си, харесвам средно тежък парфюм, който оставя мирис след себе си, но не прекалено, за да не дразни околните. Докато по-леките аромати, по-цветните, не са мой тип. Парфюмът е като подпис, личен отпечатък. Трябваше да надмогна своите предпочитания, когато избирах какво да заредим и да предложим на българския пазар. Селекцията е много важна. Постарали сме се да покрием всички вкусове. Независимо от сезоните, поводите, събитията, за които е предназначена дадена миризма... Включително имаме парфюми и за тинейджъри. Искаме всеки открие своята индивидуалност.


- Странно ли е за Вас, че днес и тази бизнес индустрия с парфюми трябва да мине онлайн. Пандемията беляза живота и здравето на хората. Но, пък интернет е новото измерение, в което животът се пренася почти изцяло.


Свилена: - В началото аз наистина бях скептично настроена към онлайн продажбите на парфюми, защото това е свързано със субективното възприятие на хората. Всеки човек има своите субективни възприятия - едни харесват по-тежки парфюми, други - по плодови и т.н. Беше ми чудно как хората биха избрали по интернет своето ухание и как ще успеят да харесат аромата онлайн? Привилегията на това да бъдем представител на производител е и в това, че се предоставя изключително подробна и конкретна информация за съставките и ароматите.


- Каква е философията на хората, които създават това изобилие от изумителни аромати?


- Свилена: Извличат се етерични масла от различни дървесини, цветя и плодове и когато парфюмерийният дизайнер ги смеси, той много добре знае каква е основата, връхните нотки, кое отшумява и остава като постоянен мирис за деня. Оказва се, че обществото ни доста интелигентно подхожда по този въпрос. Хората се ориентират много добре, когато четат детайлното описанието на съставките и успяват да направят много точни и конкретни избори. Но, водещото е впечатлението, което оставят в клиентите, които вече са закупили и ползват нашите парфюми. Те остават верни на това ново преживяване в уханието, което става тяхно и винаги се връщат при нас с още някого, който иска да опита от благоуханната миризма и да открие своята. Знаете ли, има парфюм дори, в който са вложени феромони. Това кара и най-консервативно настроения човек, усещайки аромата на другия, да се обърне /усмихва се/. Е, какъв ще е резултатът, след като той се обърне - зависи от двамата и от този, който е напарфюмиран ... Казвам го напълно сериозно! Въздействието на аромата е към точка в мозъка, където се подава импулс и той активира съзнанието на мига. Това е категорично! Другото свойство на парфюмите е, че са функция от кожата на човека. Те се свързват с аурата и хормоните, които всеки излъчва и се променят спрямо него. Затова един и същ парфюм ухае по строго индивидуален начин при различните хора.


- Ахмад, кое от Вашата култура би искал да привнесеш и тук в България?


- Бих искал тук, в културата на българина, както в нашата там, всеки един човек да има възможност да отделя от заплатата си средства за парфюми и козметика. Така както заделят за храна, консумативи, режийни... Иска ми се българинът да има свое отделно перо в бюджета си за парфюми. Грижата за себе си, изборът на козметика, да стане необходимост за хората.


- Кои са златните правила на добрия търговец, за да бъде успешен?


Ахмад: - Вярвам в няколко златни правила. На първо място: да знаеш силата си - в какво, къде е тя. Трябва да осъзнаеш какво притежаваш, какви са твоите качества, твоите преимущества, в какво си най-добър. Да си отговориш съвсем ясно на въпроса: Кои са твоите клиенти? И разбира се - да тестваш агресивно, когато си сигурен в качеството на продукта. Знаете ли, днес всичко е търговия. Често пъти виждам, че има хора, които имат не толкова качествен продукт, но тръгват да го продават. Убедих се, че животът за такъв търговец е много кратък. Трябва изключително много да държиш на качеството и когато си сигурен в него - можеш със самочувствие да предлагаш свободно. Тогава няма да има бариери и ограничения за търсенето и успеха ти.


Свилена: - Важно е да познаваш клиентите и продуктите си, за да знаеш какво е най-оптималното и да го предложиш. Осъзнаваме, че не бива да очакваме от хората да познават 300-те парфюми, които предлагаме. А и след тестването на поредния 4-ти парфюм, обонянието се обърква и трябва да се рестартира. Затова е много важно поглеждайки човека да прецениш какви 3-4- основни аромата да предложиш, за да може той да се ориентира в каква посока да върви. Някоя по-артистична натура с ярки дрехи, много бижута, би харесала и по-ексцентрична миризма. Дама на средна възраст би търсила по-друг вкус аромат. За офиса също е важно какво можеш да ползваш и кое да подбереш.


- Каква е тайната формула, която идва от древен Египет и е вплетена в Swiss Arabian?


Свилена: - Парфюмерията е открита в Египет, още от времето на фараоните. И днес, когато идва поредно откритие на поредната гробница на фараон, откриват в нея гърнета с парфюмерийни субстанции, които са запечатани и все още експертите не могат да разпознаят какъв е бил екстрактът вътре. Египетстката цивилизация, която е една от първите в света, е люлката на парфюмерията. Естествено, екстрактите са се извличали от различните видове дървесини, които са били докарвани от цял свят специално за фараона. Парфюмите с годините се превръщат в култура за цялото общество, не само за представителите на боговете. Люлката на парфюмерията е в Египет. Затова са запазени фараонските мумии, защото това са били специални тайни субстанции - козметика, която още не може да бъде разгадана.


--- Колекциите, които брандът Swiss Arabian Al Amar предлага, можете да откриете в магазините, както следва:


Гр. София, ул. "Вискяр планина" № 8 Работно време: от Понеделник до Събота, от 10 до 20 ч.


К.к. Слънчев Бряг, търговски център "Авеню" Работно време : от 11 до 23 ч.


К.к Слънчев Бряг, хотел "Чайка" Работно време: от 11 до 23 ч.


Гр.Пловдив, МОЛ "Марково тепе", етаж 1 Работно време: от 10 до 21 ч.


Гр.Бургас, МОЛ "Галерия", етаж 1 Работно време : от 9 до 21 ч.


МОЛ България - приземен етаж Работно време : 10 до 22 ч.

Обратно към всички новини от агенциите