Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Започва четвъртото издание на уъркшопа по музикално програмиране “Интелигентната музика” в рамките на програма “Запознайте се и програмирайте”


Сдружение Алтернативен свят Оренда


Започва четвъртото издание на уъркшопа по музикално програмиране “Интелигентната музика” в рамките на програма  “Запознайте се и програмирайте”
Дата: 11.10.2020 г. (неделя) Час: 11:00 – 13:00 ч. За четвърта поредна година Сдружение “Алтернативен свят Оренда” организира уъркшоп по музикално програмиране за деца и младежи в рамките на инициативата “Запознайте се и програмирайте” по повод Европейска седмица на програмирането. На 11.10.2020 г. (от 11 до 13 ч.) онлайн изданието на “Интелигентната музика 4” ще отведе участниците в звукозаписното студио на АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” – гр. Пловдив, за да проследят процеса по създаване на музикално произведение от звукозаписа на музикални инструменти и гласове до обработката и мастеринга чрез музикален софтуер. Звуковият инженер д-р Тихомир Радев от АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” и фасилитаторите на събитието Милена Великова и Деница Йорданова от Сдружение “Алтернативен свят Оренда” ще запознаят участниците с основните елементи на музикалното програмиране и ще обсъдят конкретни идеи за работа с музикален софтуер. Днес съвременните технологии ни позволяват да създаваме музика по всяко време и на всяко място, стига да знаем как. Музикалното програмиране може да бъде забавно и достъпно, обединявайки интересите на децата към компютърните технологии и музикалното изкуство. Синтезатори, секвенсъри, ефект процесори, дигитални рекордери, семплиране са само част от думите, с които описваме музикалното програмиране. Желаещите да участват в “Интелигентната музика 4” е необходимо да направят регистрация на: world.oremda@gmail.com “Интелигентната музика 4” се реализира благодарение на подкрепата на Фондация “Работилница за граждански инициативи”, SAP и Tech Soup Europe, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“. Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/768336413958979/
Обратно към всички новини от агенциите