Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

ИКЕА пуска на пазара най-голямата си офис система досега


Paragraph 42


ИКЕА пуска на пазара най-голямата си офис система досега

Тя цели да отговори на актуалните нужди на работещите хора

Вдъхновена от променящите се работни тенденции по света, системата MITTZON е разработена, за да създаде оптимизирано изживяване в работните пространства. С MITTZON ИКЕА надгражда опита си в областта на жилищното обзавеждане, за да помогне на хората да се чувстват като у дома си, дори на работното място. Семейството от 85 артикула приоритизира благосъстоянието чрез ергономичен дизайн, акустика и вдъхновени от природата елементи. Това е най-голямата офис система, която ИКЕА е разработвала до момента и вече може да бъде намерена на сайта: Серия MITTZON | IKEA България 

През последните години работата от вкъщи стана все по-популярен избор. Това предизвика офисните пространства да се конкурират с комфорта, който домашната среда предлага. Добре познатото традиционно бюро в статичния офис вече не отговаря на нуждата за гъвкавост и разнообразие. Поради тази причина ИКЕА се заема с предизвикателството да разработи концепция за офисно обзавеждане, което да създава уют и удобство дори на работното място. 

"Визията на ИКЕА е да създава по-добро ежедневие на колкото се може повече хора, а голяма част от него те прекарват именно на работното си място. Вярваме, че с MITTZON отговаряме на нуждите за по-привлекателно пространство дори и в офиса“ споделя Йеспер Самуелсон, мениджър асортимент в ИКЕА Швеция АВ. 

MITTZON създава място за срещи, което се адаптира към работните предпочитания и дейности. Разработена е със семпли линии и цветове, за да си пасва безпроблемно с индивидуалността на всяко работно място. Серията включва различни продукти, които се допълват заедно, за да създават характерни среди в офиса –  от място за неформални кратки разговори до пространство за по-структурирани съвместни срещи. За това спомагат и артикулите на колелца, които могат лесно да се преместват или сгъват, когато не се използват. 

Ергономичност 

Серията MITTZON е проектирана така, че да поддържа напълно ергономична среда, в която благосъстоянието на тялото, ума и душата са обединени в едно. 

"Ергономичните принципи обхващат много повече от просто добра стойка и ние вложихме много мисъл в разработването на елементи, които включват точно това", казва Филип Диле, разработчик на продуктов дизайн в ИКЕА Швеция AB. "Работихме с експерти в областта, за да разгледаме не само физиката, но и това, което влияе на сетивата ни – оттам и на фокуса в офис средата. Включихме всички тези особености в разработването на MITTZON."

Акустика

Още един ключов фактор при разработването на системата е звукът на работното място, който може да окаже значително влияние върху концентрацията. Първите по рода си за ИКЕА акустични паравани MITTZON не само абсорбират и блокират звука, но и предотвратяват визуалното разсейване и предлагат уединение, необходимо за по-добро съсредоточаване. 

Биофилен дизайн 

Биофилията е вродената склонност на човека към естествената среда. Това е още една специфика, която ръководи разработването на природни форми, цветове и материали в системата MITTZON. Установено е, че тези характеристики на дизайна намаляват стреса и увеличават производителността. За да създаде релаксираща и вдъхновяваща среда, офисната серия на ИКЕА заимства естествени елементи от скандинавската природа, като пясъчни шарки и дървесни покрития. 

Иновации и издръжливост  

Докато разработват MITTZON, от ИКЕА са помислили както за всички характеристики по дизайна и функционалността, така и за иновативната страна на мебелите. Колекцията е проектирана така, че да бъде издръжлива и дълготрайна, което съответства на ангажимента на бранда да прави продуктите по-устойчиви и с по-малък отпечатък върху околната среда. Освен че имат непреходен външен вид, продуктите от серията са модулни и могат да се разглобяват и сглобяват отново, да се обновяват и ремонтират, за да се осигури дългогодишна употреба. Изработени са от материали като дървесен фурнир и високоякостна стомана, които издържат на износване и имат 10-годишна гаранция. 

ИКЕА подкрепя хората и тяхното работното място вече повече от 40 години. Наред с предлагането на продукти като серията MITTZON, брандът обслужва бизнес клиенти чрез IKEA for Business – единния източник на мебели, аксесоари и професионални дизайнерски услуги на ИКЕА.

Семейството MITTZON се предлага в световен мащаб от април 2024 г, а през 2025 г. ще бъдат добавени и още продукти към серията. 

 

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро всекидневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

За Housemarket

ИКЕА влиза на българския пазар през 2011 г. чрез българското дружество на компанията Housemarket S.A, част от Fourlis Group, която по силата на франчайз договор държи правата за търговска дейност под марката ИКЕА на териториите на Гърция и Кипър.

Относно франчайз системата на ИКЕА

Ритейл бизнесът на IKEA се управлява чрез франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да предлагат и продават продуктовата гама на ИКЕА в рамките на определени географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е собственик на концепцията ИКЕА и световен франчайзодател, който също така възлага на различни ИКЕА компании да разработват и предлагат продуктовата гама, както и да доставят комуникационни решения. Днес 12 различни групи компании имат право да притежават и управляват канали за продажба на ИКЕА съгласно франчайз споразумения с Inter IKEA Systems B.V.

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.

Следете всичко около ИКЕА тук: Website, Facebook, YouTube и Instagram 

Обратно към всички новини от агенциите