Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

MET Group обяви Клайв Търтън за председател на изпълнителния съвет на своята дивизия „Зелени активи“


Paragraph 42


MET Group обяви Клайв Търтън за председател на изпълнителния съвет на своята дивизия „Зелени активи“

Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group обяви Клайв Търтън за новия председател на изпълнителния съвет на дивизия „Зелени активи“. С над 20 години международен опит в областта на енергетиката и възобновяемите енергийни източници, той ще съдейства за изпълнението на стратегията на MET за разширяване на производството на зелена енергия.

Клайв Търтън ще встъпи в длъжност на 1 юни 2024 г. След повече от 11 години работа в екипа на МЕТ, Балаш Габор Лехьоч, който до момента заема същата позиция, обяви, че ще бъде в петмесечен отпуск. След завръщането си, ще продължи дейността си като съветник на Бенджамин Лакатош, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на MET Group.

Клайв Търтън е високо квалифициран експерт с над 20 години международен опит в областта на енергетиката и възобновяемите енергийни източници. Като част от кариерата си, участва в развитието на редица успешни бизнеси в сектора – от самото им начало, като впоследствие те се утвърждават на челни места в своите индустрии.

Доскоро, той е главен инвестиционен директор в ACWA Power, един от най-големите и бързо развиващи се разработчици на възобновяема енергия в света. Преди това, като главен изпълнителен директор и председател за Азиатско-тихоокеанския регион във Vestas, ръководи изпълнението на стратегията за преструктуриране и развитие на бизнеса в целия регион.

Преди старта на кариерата си в сферата на енергетиката, Клайв Търтън работи в банковия сектор в продължение на десет години. Първата позиция, която заема, е корпоративен адвокат, с практика в Австралия и Европа.

„Нашата цел е да изградим географски диверсифицирано портфолио от възобновяеми енергийни източници, като понастоящем с тази дейност присъсътваме в 9 европейски държави. Експертизата на Клайв Търтън ще ни помогне значително да разширим представянето си на пазара на възобновяеми енергийни източници“, сподели Бенджамин Лакатош, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на MET Group.

 

За MET Group:

MET Group е интегрирана европейска енергийна компания със седалище в Швейцария, с дейности и активи на пазарите на природен газ и електроенергия. MET присъства в 15 държави чрез дъщерни дружества, на 30 национални пазара на газ и в 22 международни търговски центъра. Компанията има богат опит в управлението на зелени (възобновяеми) и гъвкави (конвенционални) енергийни активи, като по този начин осигурява възможно най-голяма подкрепа за енергийния преход. През 2023 г. консолидираните приходи от продажби на MET Group възлизат на 24,5 млрд. евро, като общият търгуван обем природен газ възлиза на 88 млрд. куб. м, а общият търгуван обем на електроенергията е 68 TWh. 

Обратно към всички новини от агенциите