Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

WIZZ AIR ПРЕДСТАВИ ПЪРВОТО ПО РОДА СИ СЪБИТИЕ ЗА ПОЛОВО РАЗНООБРАЗИЕ „WOMEN ON AIR“


M3 Communications Group, Inc.


WIZZ AIR ПРЕДСТАВИ ПЪРВОТО ПО РОДА СИ СЪБИТИЕ ЗА ПОЛОВО РАЗНООБРАЗИЕ „WOMEN ON AIR“

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, представи първото по рода си събитие „Women on Air“ – форум за служители на WIZZ. Новаторската инициатива е доказателство за ангажимента на авиокомпанията към половото разнообразие в авиационната индустрия, която традиционно е доминирана от мъже.
 
Първият по рода си форум на Wizz Air „Women on Air“ събра 140 участнички в Будапеща и представи набор от изключителни жени лидери, заемащи различни позиции – от капитани и първи офицери до висши ръководители в авиокомпанията, компании за лизинг на самолети, производители, представители на индустрията, властта и дипломати. Те споделиха личните си преживявания и гледни точки относно половото разнообразие и приобщаването на жените в авиационната индустрия, обсъдиха лидерството, баланса между професионалния и личния живот, изграждането на увереност и преодоляването на предизвикателствата както в пилотската кабина, така и в корпоративната среда.
 
Форумът „Women on Air“ демонстрира усилията на Wizz Air да стимулира разнообразието и приобщаването на жените в своята компания, както и в авиационната индустрия като цяло. Авиокомпанията активно работи за увеличаване на представителите от женски пол на всички позиции, отбелязвайки че 65% от кабинния екипаж и 5% от пилотите в цялата им мрежа са жени. Wizz Air има за цел да достигне 7% женски пилотажен екипаж. Тази цел се подпомага от уникалната им програма за обучение – „She Can Fly“, която създава условия за кариерно развитие и успех на жени пилоти.
 
„Горди сме, че сме инициатори на първата по рода си инициатива „Women on Air“ като част от ангажимента ни за стимулиране на половото разнообразие и приобщаването на женте както в рамките на компанията ни, така и в авиационната индустрия като цяло. Събитието предоставя платформа на жени лидери да споделят своя опит и преживявания, вдъхновявайки и проправяйки път на следващото поколение професионалисти в авиацията“ каза Ивон Мойнихан, мениджър „Корпоративно управление и ESG“ в Wizz Air.
 
Споделяйки опит от лични преживявания в авиацията, от военен пилот до заседателната зала, Шарлот Педерсън, член на управителния съвет на Wizz Air отбеляза:Авиацията, въпреки многото усилия, изостава в сравнение с другите индустрии, що се отнася до разнообразието между половете. Ето защо е много важно да продължаваме да се фокусираме върху вдъхновяването и мотивирането на повече жени, които да се присъединят към нашия сектор. Също така, жените трябва да се издигат в лидерските позиции, за да се създава по-приобщаваща среда. В това отношение не трябва да се подценява силата на хората, които са пример за подражание. Форумът „Women on Air“ на Wizz Air е чудесна възможност за дискусия и сътрудничество между участничките, които да се учат една от друга, да намират вдъхновение и да изследват възможностите си за кариерно развитие“.
 

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

Обратно към всички новини от агенциите