Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

BTL Industries с награда за най-голям инвеститор в човешки капитал в България


M3 Communications Group, Inc.


BTL Industries с награда за най-голям инвеститор в човешки капитал в България

BTL Industries, лидер в производството на електронна медицинска апаратура, влезе в топ 3 на най-големите инвеститори в човешки капитал в България. Компанията спечели престижната бронзова награда в категорията „Инвеститор в човешки капитал“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Консистентната HR стратегия на компанията и непрекъснати инвестиции в подобряване условията за екипа, нови работни места и образователни инициативи бяха високо оценени от журито на конкурса и донесоха на компанията отличие в една от най-оспорваните категории. 

Създадени през 2003 г., Годишните наградите за отговорен бизнес на БФБЛ са сред най-уважаваните бизнес отличия в България. Тази година за тях се състезаваха 126 проекта, подадени от 82 компании. Официалната церемония по награждаване се проведе в хотел София Балкан Палас с участието на редица официални гости, сред които Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика, Юлиян Попов, министър на околната среда и водите, Васил Терзиев, кмет на Столична община, и  Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България.

„Изключително сме щастливи, че сме отличени сред водещите инвеститори в човешки капитал в България. За BTL Industries екипът е сърцето и душата на компанията. Той е двигателят на всички иновации и успехи, и затова за нaс инвестициите в човешки капитал винаги са били и ще бъдат приоритет.“ – сподели Веселина Маркова, мениджър „Човешки ресурси“ в BTL Industries. 

„За нас в BTL Industries е изключителна чест и удоволствие да бъдем наградени, особено сред толкова активни и успешни български и международни компании. Но е и знак, че вървим по правилния път в развитието си като една от най-ангажираните и ориентирани към човешкия капитал компании. За нас екипът е ценност отвъд финансовите резултати, а възможността да работим с изключителни професионалисти с потенциал и идеи е привилегия. Благодаря на екипа на BTL!“ – каза Атанас Паскалев, ръководител „Производство“ в BTL Industries.

BTL Industries е световен лидер в производството, разработката, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Компанията е основана в Чехия, 1993 г. и стъпва на българския пазар през 1998 г., като има офиси в 120 страни на 6 континента. Към днешна дата компанията има над 3000 служители и 300 R&D инженери в световен мащаб, а в България екипът надвишава 700 души, което превръща компанията в един от най-големите работодатели в региона.

BTL Industries непрекъснато инвестира във високотехнологично оборудване и развойна дейност с цел да води развитието на медицината напред, в човешки капитал, тъй като екипът e двигателят на иновациите в BTL, и в образователни проекти, за да възпитава талантите на бъдещето, които ще помогнат за създаване на едно по-добро утре.

Новата фабрика, която компанията предстои да открие тази година в Пловдив, е една от най-мащабните инвестиции у нас за над 80 млн. лева. Модерната сграда ще предлага още по-добри условия за екипа и ще е оборудвана със собствена кантина, фитнес и парк със зони за отдих. В нея ще работят над 700 души, като има условия цифрата да нарасне до 1000. През 2023 г. BTL Industries успя да разшири екипа си с над 260 кадри – като разковниче за успешната си HR стратегия компанията определя политиката си да се отнася с екипа не просто като с работна сила, а като със семейство.

Обратно към всички новини от агенциите