Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българската IT компания „еЛандо“ си партнира с турската Fimple за излизане на нови пазари в Азия, Африка и Южна Америка


Cook Communications


Българската IT компания „еЛандо“ си партнира с турската Fimple за излизане на нови пазари в Азия, Африка и Южна Америка

Българската водеща IT компания „еЛандо“ АД  сключи стратегическо партньорство с един от големите турски доставчици на основни банкови и финансови решения – Fimple, като стъпка към установяването на нови стандарти във финтех сектора, съчетавайки технологичната експертиза на „еЛандо“ с иновативните банкови решения на Fimple.

Българският IT доставчик ще се фокусира върху подобряването на цифровите банкови платформи, насърчаването на иновациите и увеличаването на ефективността във финансовите услуги. Целта е интегриране на облачното основно банкиране на Fimple във финансовите институции на развиващите се пазари в Африка, Азия и Южна Америка, подобрявайки достъпността и ефективността в тези региони. 

„В „еЛандо“ сме ангажирани с разработването на персонализирани цифрови решения за различни сектори като така осигуряваме значително подобрение на банковите услуги там, където те са най-необходими. Нашият опит в софтуерното развитие и цифрова трансформация в комбинация с банковите технологии на Fimple ще ни помогне да предложим не само мащабни, но и сигурни решения, които ще отговарят на непрекъснато развиващите се нужди на днешния пазар“, каза Станимир Бойчев, изпълнителен директор на „еЛандо“ АД.   

Партньорството с Fimple е етап от процеса на растеж на „еЛандо“, чието начало беше поставено в началото на 2024 г., когато компанията получи инвестиция в размер на 750 хил. евро от инвестиционния фонд „Фонд Ню Вижън 3“ КД и софтуерната компания „Ай Ти Софт“ ЕАД. 

Обратно към всички новини от агенциите