Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Терапиите с микроток са анти-ейдж тайната на Дженифър Лопес и Дженифър Анистън


M3 Communications Group, Inc.


Терапиите с микроток са анти-ейдж тайната на Дженифър Лопес и Дженифър Анистън

Дженифър Лопес, Гуинет Полтроу, Рийз Уидърспун и Дженифър Анистън споделят обща рутина за подмладяване. Тя включва анти-ейдж терапии с микроток, които са неинвазивни и напълно безопасни дори в домашна обстановка.

Лечението с микроток всъщност съществува вече повече от четиридесет години: терапията е въведена за първи път през 1970 г., а през 1980 г. е използвана за стимулиране на мускулите при страдащите от парализа на Бел. Оттогава микротокът се използва за подпомагане на различни заболявания и състояния, като остеоартрит, заздравяване на сухожилията и болки в гърба, за подобряване на кръвообращението, намаляване на отока и подуването и за ускоряване на заздравяването на рани, като има редица медицински проучвания за ефективността му. 

Днес, поради лифтинг ефекта си, той се използва и като начин за превенция на стареенето, не само в козметичните клиники. Откакто на пазара се появиха домашни устройства с микроток, все повече и повече хора ги използват като неинвазивно лечение против стареене, включително известни личности като Дженифър Лопес и Дженифър Анистън.

Ползите на микротока за лицето
Когато говорим за микроток като разкрасителна процедура, той се използва за справяне с бръчки, фини линии и отпусната кожа – последиците от стареенето, което може да се ускори от други фактори като нездравословен начин на живот, стрес, увреждане от слънцето, възпаление и др. С напредване на възрастта неизбежно губим колаген и еластин – най-разпространените протеини в нашето тяло, които дават на кожата структурна опора и еластичност (способността да се разтяга и свива обратно), или накратко, този пухкав, младежки вид, който искаме да запазим за малко по-дълго.

С течение на времето тънкият епидермис, съединителната тъкан и мускулите на лицето отслабват, което се проявява чрез видими признаци на стареене, особено около клепачите, линията на челюстта и брадичката. Освен към здравословния начин на живот и предпазването на кожата от слънцето и замърсяването на въздуха, можем да се обърнем и към процедурите против стареене, сред които микротокът се откроява като неинвазивен, но много ефективен метод. Увеличава притока на кръв, стяга и тонизира мускулите на лицето и насърчава производството на АТФ. 

Какво общо има АТФ с остаряването?
Аденозин трифосфатът или АТФ е молекула, която действа като клетъчна енергия, която тялото ни използва в ежедневните си функции. Когато АТФ се разпадне до АДФ (аденозин трифосфат), енергията, освободена от разкъсване на молекулярна връзка, е енергията, която ни поддържа живи. AТФ също така подпомага производството на колаген и еластин и регенерацията на клетките. С напредването на възрастта производството на АТФ в нашите клетки намалява, което допринася за разграждането на колагена и еластина и води до бръчки, гънки и фини линии, както и до отпусната и неравномерна текстура на кожата.

Доказано е, че процедурите за лице с микроток забележително повишават концентрациите на АТФ в тъканта чрез излъчване на субсензорни електрически токове, които имитират електрическите сигнали на тялото. Тъй като тялото има капацитета да съхранява АТФ, той остава там, докато е необходимо. 

Как работи микротокът за увеличаване на АТФ?
Микротоковите устройства излъчват много ниски нива на електрически ток, увеличавайки производството на АТФ чрез движенията на протоните, както е описано от хемиосмотичната хипотеза на Мичъл. Тази теория твърди, че разликата в концентрацията на заредени частици (протони) във вътрешната мембрана на митохондриите спомага за преминаването от АТФ до АДФ (аденозин дифосфат).

Микротоковите устройства имат два електрода: когато прилагате постоянен микроток към кожата с помощта на тези електроди, той създава поток от йони (заредени частици) в две посоки. Положителните йони се движат към отрицателния електрод (катод), а отрицателните йони се движат към положителния електрод (анод). В същото време водните молекули се разлагат на електродите, прикрепени към повърхността на кожата – те предизвикват образуване на протони (положителни водородни йони) на положителния електрод, които след това се придвижват към отрицателния електрод. Този поток от протони помага да се увеличи производството на АТФ в митохондриите. 

Изследване показва, че електростимулацията на тъканите води до повишаване на концентрацията на АТФ в клетките с до 400%, когато се прилагат токове от 50 μA до 1000 μA. Същото изследване твърди, че само токове по-високи от 1000 μA могат да повлияят неблагоприятно на метаболизма. Стимулация над 1000 μA причинява застой и след това намаляване на нивата на АТФ.

Доказано е, че леченията с микроток до 1000 μA премахват и намаляват бръчките по лицето, както и подобряват белези, акне и обриви. При третиране на лицето микротокът стимулира лицевите мускули (точно както упражненията тонизират и укрепват мускулите на тялото), увеличава притока на кръв и насърчава производството на колаген и еластин. В резултат на това кожата отгоре има по-гладък и повдигнат вид, по-изваян контур и по-малко видими бръчки. 
 
Стегнете, тонизирайте и повдигнете безопасно кожата с 680 микроампера (μA) с BEAR™ 2
Това неинвазивно устройство за лифтинг на лицето е клинично доказано, че значително подобрява дълбоките бръчки, фините линии, стегнатостта и еластичността на кожата само за 1 седмица (като 98% от потребителите съобщават за по-здрава, по-блестяща, по-плътна и по-подхранена кожа) без никои от потенциалните усложнения, които могат да възникнат при инвазивни процедури като хирургията.

BEAR™ 2 ефективно тонизира 69-е мускула на лицето и шията ви, което води до по-оформен и повдигнат вид. Докато увеличава нивата на АТФ, микротокът засилва производството на колаген и еластин, стяга лицето и се бори с бръчките и фините линии.

Чрез стимулиране на микроциркулацията и доставяне на кислород и основни хранителни вещества до клетките, той изглажда кожата и ускорява процеса на нейното обновяване, избледнява пигментацията и повишава блясъка.

Нежният масаж с T-Sonic™ пулсации подобрява лимфния дренаж, което помага за намаляване на задържането на течности и елиминиране на токсините, минимизиране на подпухналостта.

Четири вида микроток са уникални и налични само за това устройство, всеки със своите специфични предимства. Advanced Microcurrent™ е постоянен ток, който стимулира мускулите, за да ги укрепи, докато стяга кожата отгоре. С Lifting Microcurrent™  токът преминава от ниска към висока честота, като нежно стимулира мускулите към естествено повдигане за контуриран вид. Tapping Microcurrent™ изпраща бързи и къси вълни на токов поток през горните слоеве на кожата, за да я изсветли и да я уплътни. Sculpting Microcurrent™ насочва микротока по-дълбоко в мускулите, за да ги тонизира ефективно, за стегнат и изваян външен вид.

Когато металните сфери на BEAR™ 2 влязат в контакт с кожата, микротокът се увеличава постепенно, за да се избегне стреса за кожата. Устройството измерва колко влажна или суха е кожата със скорост 200 пъти в секунда, за да определи устойчивостта на кожата на ток. След това леко регулира микротока в рамките на избраното от вас ниво на интензитет, за да отговаря най-добре на всеки квадратен милиметър от вашата кожа. И всеки път, когато металните сфери загубят контакт с кожата, процесът се рестартира, така че потребителите могат да са сигурни, че всяко плъзгане ще помогне за безопасното тонизиране на лицето, благодарение на патентованата анти-шокова система™.

За да научите още интересна информация за марката FOREO, последвайте @foreo_official в Instagram. В България продуктите на бранда са налични в Notino и Douglas, както и на foreo.com. 

Обратно към всички новини от агенциите