Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Shelly Group разработи иновативна система за автоматизация на управлението на фотоволтаични паркове


M3 Communications Group, Inc.


Shelly Group разработи иновативна система за автоматизация на управлението на фотоволтаични паркове

В отговор на предизвикателствата пред производителите на енергия, Shelly Group (Ticker: SLYG / ISIN: BG1100003166), компанията предлагаща IoT решения за умни сгради и домове със седалище в София, и ECO Energy разработиха съвместно иновативна система за автоматизация на управлението на фотоволтаични паркове. Системата е съвместима с над 90% от инверторите, използвани в фотоволтаичните централи, и позволява на производителите, търговците и операторите на енергийната система да контролират множество слънчеви паркове и инвертори едновременно. Решението значително подобрява баланса на електропреносната система и балансиращите групи според заявената от тях енергия или при необходимост.

Системата се отличава с лесно и интуитивно управление: търговците, производителите или оператора на преносната мрежа е нужно само да посочат часовете, през които производството трябва да бъде намалено. Разработеният от Shelly Group („Шелли Груп“ АД) и ECO Energy продукт автоматично ограничава или прекратява производството на избраните или групата избрани фотоволтаични електроцентрали. Интеграцията на системата не изисква модификация в инвертори, топологията на системата и комуникационните връзки, като управлението е изцяло софтуерно, за да се избегне физическото отделяне или внезапно спиране на системите, които биха могли да доведат до дефекти на оборудването.

„Да се сблъскаме с електропреносна мрежа, наситена със слънчева енергия в пикови часове, е съвременен парадокс на изобилието“, коментира Димитър Димитров, създател и главен изпълнителен директор на Shelly Group („Шелли Груп“ АД). „Нашата цел е не само да решим настоящия проблем на прекомерно производство, но и да сме пионери в създаването на по-умна и гъвкава система, която защитава интересите на нашите клиенти и партньори, и поддържа стабилността на електропреносната мрежата. Сътрудничеството между Shelly Group („Шелли Груп“ АД) и ECO Energy е пример за нашата ангажираност към иновациите и отговорността ни към нуждите на пазара. Нашето решение е доказателство за това, какво може да се постигне, когато технологията срещне предвидливостта в динамичния пазар на електроенергия“, допълва Димитър Димитров. 

Отдалеченото управление и контрол позволяват корекции в реално време и с възможност за увеличаване или намаляване на производството на даден обект или група обекти в диапазон от 0% до 100% от реалната мощност в бъдеще. Системата позволява да бъде автоматизирана спрямо борсовите цени за ден напред или за 15 минути, като следи почасово за обема произведена енергия и коригира работата на инверторите, за да не надвишат заявеното производство или при възможност да го увеличат по заявка на търговците.

Обратно към всички новини от агенциите