Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ИКЕА представя лимитираната колекция TESAMMANS в колаборация с Raw Color


Paragraph 42


ИКЕА представя лимитираната колекция TESAMMANS в колаборация с Raw Color

Тя е вдъхновена от цветовете, които внасят свежест в деня ни

Колекцията TESAMMANS, в превод ,,заедно“ от шведски, е доказателство как цветовете могат да дадат нов облик на ежедневието, да преобразят домовете и да озарят пространството, което ни заобикаля. Сътрудничеството между дизайнерското дуо Даниера тер Хаар и Кристоф Брач от студио Raw Color и познанията на ИКЕА за обзавеждането на дома, създава колекция от 18 артикула. Тя включва мебели, текстил и декорации, а всеки от тях се фокусира върху неочаквана, но хармонична палитра, представяща цветни комбинации и впечатляващи десени.

 „Нашият подход към цветовете е винаги емоционален и интуитивен. Изследваме как различните нюанси взаимодействат помежду си, за да се подсилят един друг. Цветовете никога не са сами – те се нуждаят от компания. Това е като рецепта, при която намирането на правилния баланс, за да заблести един обект, е от ключово значение,“ споделя Кристоф Брач от Raw Color.

Колекцията изследва и дизайнерската философия на Raw Color, съсредоточена около трансформиращите способности на цветовете. Плетеното одеяло TESAMMANS демонстрира тази идея с графични линии и плътни цветове. От разстояние изглежда, че нюансите се преливат един в друг, но отблизо могат да се отличат отделните цветове. Концепцията продължава и при абажурите, налични в два размера за окачване или поставяне на маса. Дизайнът включва три абажура, които преминават от тъмни към по-светли тонове и създават различни отражения, докато улавят светлината. 

Стенният часовник, съчетаващ декоративното изкуство с инженеринг експертизата, илюстрира разнообразния асортимент от предмети на колекцията и въвежда интерактивен елемент с постоянното си движение. 

Модулът за съхранение TESAMMANS на колела се отличава с ярки цветове, здравина и елегантност. Той демонстрира как живата палитра и графичните линии на Raw Color, обединяват експертния опит на ИКЕА в дизайните на мебели, за да създадат функционално и отличаващо се произведение. От друга страна, модулът създава ефекта на Моаре – това е визуален феномен, при който припокриващи се шарки създават нов вълнообразен модел, наподобяващ динамичното взаимодействие между цветове, форми и движение.

„С TESAMMANS искаме да вдъхновим хората да изразят себе си и да внесат радост в ежедневието си. Това е сътрудничество, което позволява на хората да добавят уникални дизайнерски елементи и да създават цветни пространства, които да отразяват тяхната личност“, споделя Мария О'Брайън, творчески лидер в ИКЕА Швеция. „Уникалният творчески подход на Raw Color ни вдъхнови и предизвика да работим с цветовете по нови начини“, допълва тя.

 

За Raw Color

Базираното в Айндховен дизайнерско студио, ръководено от Даниера тер Хаар и Кристоф Брач, работи с графичен дизайн, фотография и продуктов дизайн, където цветът играе определяща роля. Тяхната работа е показвана в музеи и галерии по целия свят, включително The Aram Gallery, Cooper Hewitt Museum и Stedelijk Museum Amsterdam, наред с други. Освен работата в студио, те са и преподаватели в Design Academy Eindhoven. За TESAMMANS те поставят светлината на прожекторите върху това как различните нюанси взаимодействат помежду си и с други предмети. 

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро всекидневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

 

За Housemarket

ИКЕА влиза на българския пазар през 2011 г. чрез българското дружество на компанията Housemarket S.A, част от Fourlis Group, която по силата на франчайз договор държи правата за търговска дейност под марката ИКЕА на териториите на Гърция и Кипър.

 

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.

 

 

Обратно към всички новини от агенциите